Foto: Cfoto / Zuma Press / Profimedia

Vlasti Kine su u Pekingu i okolini naložile evakuaciju hiljada stanovnika i pozvale sve da ne izlaze napolje jer pada obilna kiša koju je doneo tajfun Doksuri koji od petka hara od jugoistoka ka severu Kine.

U Pekingu je evakuisano više od 27.000 ljudi koji žive u rizičnim područjima, a oko 20.000 u Šiđažuangu, velikom gradu, 250 kilometara jugozapadno od Pekinga, preneli su mediji.

Za sada nema izveštaja o žrtvama, dodali su zvanični mediji.

U Pekingu su obustavljene kulturne, sportske i zabavne aktivnosti. Takođe su zatvoreni trgovinski centri i preduzeća koja se nalaze u suterenima zbog opasnosti od poplava.

Foto: Cfoto / Zuma Press / Profimedia

Zatvorene su znamanitosti u Pekingu: Zabranjeni grad, zabavni park Universal Studios, biblioteke i muzeji.

Gradske vlasti Pekinga su tražile zatvaranje škola gde su tokom letnjeg raspusta treninzi i sportske i druge vannastavne aktivnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Kina će i sutra biti pod „crvenim meteo-alarmom“ jer se jaka kiša očekuje na velikom području severa zemlje, gde su stotine miliona stanovnika.

Foto: cnsphoto via REUTERS

U to područje spadaju Peking (sa 22 miliona stanovnika), susedna metropola Tjenđin (14 miliona stanovnika) i provincije Hebei, Šansi, Šandong na istoku i Henan u centralnom delu Kine.

Foto: cnsphoto via REUTERS

Vlasti su podigle nivo uzbune od poplava jer su neke reke počele da se izlivaju i moglo bi da dođe do odrona.

BONUS VIDEO: Uragan Ijan opustošio Kubu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar