Foto: Twitter/Денис Казанський

U nekoliko ukrajinskih gradova rano jutros zabeleženi su raketni napadi u kojima je poginulo najmanje 12 osoba, uključujući dvoje dece. Na društvenim mrežama objavljene su fotografije stambene zgrade u plamenu u Umanju, gradu u središnjoj Ukrajini, koju je pogodio ruski projektil, a mlada devojka iz tog grada snimila je trenutak nakon što je prva raketa pogodila njenu zgradu. Okrvavljene glave i grcajući u suzama, snimila je svoj uništeni stan.

„Projektil je pogodio našu kuću. Svi smo krvavi, pa deca su ovde spavala. Mrzim Ruse“, rekla je devojka u video snimku.

Fotografije uništene stambene zgrade u Umanju, gradu u centralnoj Ukrajini, koje je pogodila ruska raketa, objavljene su na društvenim mrežama.

Fotografije uništene zgrade objavio je i bračni par Zelenski.

„Ruševine u Umanju se i dalje čiste. Već ima 13 mrtvih. Među njima dvoje djece koju ne možemo da identifikujemo. Sudbina njihovih roditelja je nepoznata. Spasitelji će raditi sve dok ne budu sigurni da više niko nije pod ruševinama“, naveo je Zelenski na Tviteru i dodao da „samo zajedno možemo pobediti ruski teror – oružjem za Ukrajinu, strožim sankcijama terorističkoj državi i poštenim kaznama ubicama“.

Nakon njegove objave, ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo da je u zgradi u Umanju poginulo 18 civila.

Ubijena mlada žena i trogodišnje dete

Novinska agencija Interfaks Ukrajina, pozivajući se na lokalne izvore, saopštila je da su eksplozije zabeležene posle ponoći u Кremenčuku i Poltavi u centralnoj Ukrajini, Nikolajevu na jugu, kao i u Кijevu i regionu oko prestonice.

Pročitajte još:

Gradonačelnik grada Dnjipru Boris Filatov rekao je da su mlada žena i trogodišnje dete poginuli u napadu na taj grad, ali nije navodio detalje o napadu ili drugoj šteti i žrtvama.

Gradska vojna uprava Кijeva saopštila je da su protivvazdušne jedinice u akciji.

BONUS VIDEO Ukrajinski dron se zabija u ruski tenk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar