Foto: Shutterstock/Wirestock Creators

Četvorogodišnje dete utopilo se u sredu, oko 14 sati, u reci Dravi u Osijeku. Tragedija se dogodila u Donjem gradu, nedaleko od Kožare.

Kako piše Glas Slavonije prema nazvaničnim informacijama, dečak je bio na tzv. pontonu i igrao se. U jednom trenutku upao je u prostor između dve daske i nestao. Njegova majka je počela da vrišti i viče. Videla je kako je reka dva puta izbacila njego telo na površinu vode, nakon čega je dete nestalo.

Majčine prestravljene krike čuli su stanovnici iz obližnjih kuća i zgrada, a Vuk Ognjenović čistio je svoju terasu kada je shvatio da se događa nešto vrlo loše nedaleko od njegovog stana.

„Čistio sam terasu i čuo kako je neko vrisnuo nekoliko puta, bio je to urlik za urlikom, gotovo neljudski… Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata. Od šoka je nepovezano pričala i nisam je razumeo šta govori. Pretpostavio sam da je dete u pitanju, iako sam se nadao da nije“, rekao je on.

Istakao ga je majka govorila „tu, tu, tu, sam ga sad videla“.

„Plivao sam prema njoj nekih 50-ak metara uzvodno, onda sam išao između pontona i pomerao ih i nogama pipao između čamaca. Otrčao sam prema kasarni, pa sam se vraćao. Posle sam još jedanput ušao u vodu i pokušao da ga nađem. Komšinica, koja je isto čula urlike i dotrčala, uspela je iz nje izvući da je reč o detetu od četiri godine“, rekao je on.

Naveo je da je mislio da je za detetom tragao desetak minuta, ali su mu posle rekli da je tragao za njim više od sata.

Dodao je i da se sam u jednom trenutku zapetljao ispod pontona te je morao odustati od potrage, iako nije hteo jer i sam ima dvoje malene dece.

PROČITAJTE JOŠ:

Na mesto tragedije ubrzo su stigli policijski ronioci koji su satima pretraživali deo gde je nestao dečačić, a njegovo mrtvo telo pronašli su nedaleko od mesta nestanka, u 16.44 sata. Za vreme dok su ronioci tragali za telom deteta, pripadnici HGSS-a bili su u čamcu te sve koji su nailazili plovilima upozoravali da se kreću što dalje od desne obale reke kako bi ronioci mogli raditi svoj posao.

Kupači koje smo zatekli nekih stotinak metara dalje nisu znali kakva se drama događala nedaleko, no svi su s nevericom i saosećanjem primili ovu tragičnu vest. Kod nekih se osetila i nota ljutnje koju valja pripisati osećaju ljudske nemoći pred prirodom. Koliko god je obuzdavali, Drava svake godine odnese nekoliko života.

Što je prethodilo ovoj tragediji, utvrdiće policija uviđajem.

Majka deteta je vozilom hitne pomoći prevezena u Klinički bolnički centar Osijek.

BONUS VIDEO:Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar