Donald Tramp
Donald Tramp

Sudija federalnog suda na Menhetnu u Njujorku, Luis Kaplan, zahvalio je članovima porote koji su bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa proglasili krivim za seksualno zlostavljanje i upozorio ih da svoj identitet ne otkrivaju još mnogo vremena, prenosi BBC.

Identitet devetoro članova porote, koja je učestovala u građanskoj parnici protiv Donalda Trampa, držan je u strogoj tajnosti.

Sudija je posle izricanja presude, prema kojoj je Tramp proglašen krivim za seksualno zlostavljanje kolumnistkinje I. Džin Kerol, rekao je da od porotnika samih zavisi da li će ostati anonimni kada izađu iz sudnice, prenosi N1.

“Moj savet vam je da ne otkrivate svoj identitet, ne još i ne još dugo vremena“, poručio je sudija Kaplan.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako posle suđenja porotnici mogu da izađu iz anonimnosti, sudija ih je podsetio da im je i dalje zabranjeno da otkrivaju indentitet ostalih članova porote.

Porota suda na Menhetnu je u utorak uveče Donalda Trampa proglasila krivim za seksualno zlostavljanje novinarke i kolumnistkinje I. Džin Kerol, a naloženo mu je da plati odštetu od pet miliona dolara. Bivši američki predsednik je oslobođen optužbi za silovanje.

Trampov advokat je najavio da će uložiti žalbu.

BONUS VIDEO: Tramp je prvi američki predsednik koji se našao pred krivičnim sudom, ali jedan je i osuđen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar