Nevreme ilustracija
Nevreme ilustracija Foto:Shutterstock

Meteorolozi za čitavu subotu najavljuju pretežno oblačno vreme sa mestimičnom kišom, češćim i obilnim padavinama. Kiša će sa zapada zemlje da se postepeno širi i na ostale predele, a na Jadranu može da bude i grmljavine.

DHMZ je izdao i narandžasto upozorenje za pet jadranskih regija: zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić kao i severnu, centralnu i južnu Dalmaciju. Za ostatak zemlje izdato je žuto upozorenje. Za nedelju je izdato crveno upozorenje za područje Kvarnera i Velebitskog kanala, piše Jutarnji list.

U subotu prema večeri na zapadu će kiša preći u susnežicu i sneg uz stvaranje snežnog pokrivača, posebno u planinskim delovima, piše DHMZ.

Vetar slab do umeren južni i jugozapadni, na planinama jak s olujnim udarima, sredinom dana na severu preći će u severoistočni. Na Jadranu umereno i jako, mestimični i olujni južni vetar i jugozapadni, uveče na severu bura. Temperatura vazduha između 13 i 19 stepeni, u višim predelima i na severozapadu od 5 do 10, u drugome delu dana u osetnom padu.

U nedelju će biti delimično sunčano. U noći i ujutro uglavnom na planinama mestimično sneg. Duvaće umeren vetar. Na Jadranu umerena i jaka, na severnom delu i olujna bura.

Najniža jutarnja temperatura od -3 do jedan, na moru između tri na severu i 12 na jugu. Najviša dnevna od 0 do pet, na Jadranu između 11 i 16 stepeni.

Foto: Shutterstock

Ponedeljak će biti najhladniji, a u utorak stiže novo naoblačenje s malo susnežice i kiše na planinama.

Upozorenje na vetar i klizave puteve

Zbog vetra samo za lična vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između mesta Zaton Doli i Prapratno, javlja HAK.

Pročitajte još...

Zabrana saobraćaja važi za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na: državnom putu DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić, DC 217 između mesta i graničnog prelaza Ličko Petrovo Selo, a dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom na autoputu A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika.

Putevi su mokri i klizavi. Mogući su odroni. Ponegde ima magle. Vozačima se savetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu, održavaju bezbednosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar