Foto: Pixsell/PIXSELL

Policija je privela muškarca koji je 31. decembra u centru Zagreba divljao BMW-om pa je nakon toga pobegao.

Muškarac je pre divljanja BMW-om pretio ženi. Onda je prekršio niz saobraćajnih pravila, udario motoristu, uništio stubiće, vozio suprotnim smerom, da bi na kraju pobegao peške nakon što se BMW-om zabio u stablo. Policija je naknadno objavila detalje. Prvo je, što se ranije nije znalo, napao ženu u autoperionici, prenosi Index.hr.

„Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 34-godišnjak 31. decembra 2022. oko 16:20 sati došao automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka do autoperionice na adresi u Zagrebu, Šestinski trg, izašao iz automobila i prišao oštećenoj 58-godišnjakinji, koju poznaje od ranije, započeo razgovor i počeo pretiti da bi je potom fizički napao i teško povredio“, kazali su iz policije.

„Nakon toga se vozilom udaljio s mesta događaja. U međuvremenu oštećenoj je prišla ćerka kojoj je kazala šta je osumnjičeni pretio a koji deo prijetnji se odnosio i na nju, a što je zbog napada izazvalo osećaj straha i bojazni za vlastiti život i živote članova njihove porodice. Oštećenoj 58-godišnjakinji je pružena lekarska pomoć u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gde je utvrđeno kako je teško povređena i podvrgnuta operativnom zahvatu“, dodala je policija.

„Nakon počinjenja gore navedenih krivičnih dela, osumnjičeni je upravljao automobilom marke BMW pa je u užem centru Grada Zagreba iz obesti teško kršio propise o sigurnosti saobraćaja pri čemu je izazvao opasnost za život i telo ljudi pa je odbio da se zaustavi na naredbu policijskih službenika koji su ga pokušavali zaustaviti svetlosnom i zvučnom signalizacijom sa službenim vozilom“, nastavila je policija. No, ni tu nije bio kraj divljanju.

PROČITAJTE JOŠ:

Udario je motociklistu pa porušio metalne stubiće

Zatim je, divljajući BMW-om, srušio motociklistu.

„U Klaićevoj ulici u takvoj obesnoj vožnji, prednjim i desnim delom vozila naleteo je na motocikl zagrebačkih registarskih oznaka usled čega je vozač pao na kolovoz, a motocikl je odbačen na trotoar. Osumnjičeni se ni tada nije zaustavio već se nastavio dalje kretati Klaićevom ulicom bez zaustavljanja u suprotnom odnosno zabranjenom smeru, prošao raskrsnicu s Rooseveltovim trgom, nakon čega je kod broja 8 Trga Republike Hrvatske usled neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad vozilom pa je naleteo na metalne stubiće“, opisali su iz policije detalje i nastavili.

„Dalje je u nekontrolisanom kretanju sleteo van ulice s jugoistočne strane raskrsnice Mažuranićevog Trga na mekani teren i naleteo na stablo. Tu nije bio kraj njegovom ponašanju, već je izašao iz vozila i dao se u bekstvo. Sledećeg dana u jutarnjim satima, pronašli su ga policijski službenici pa su uz upotrebu sredstava prisile priveli na kriminalističko istraživanje te potvrdili sumnju za počinjenje gore navedenih krivičnih dela“, naveli su.

„Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predat pritvorskom nadzorniku, a posebnoi izveštaj je dostavljen Opštinskom krivičnom državnom tužilaštvu“, zaključila je policija.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar