Foto: EPA-EFE/CATI CLADERA, EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Jahta "Tango", koja navodno pripada ruskom oligarhu Viktoru Vekselbergu bliskom Vladmiru Putinu, zaplenjena je juče na Palma de Majorci. Španska civilna garda objavila je snimak, kako je zajedno sa agentima FBI, upala na luksuzni brod i vrši zaplenu.

Pripadnici policije ušli su na jahtu juče u marini Real u luci Palma de Majorka, glavnom gradu španskih Balearskih ostrva u Sredozemnom moru.

Novinari AP na mestu događaja videli su policiju kako u ranim jutarnjim časovima ulazi i izlazi iz broda, a portparol španske civilne garde, koji je zahtevao anonimnost, potvrdio je da su službenici španske policije i FBI u marini gde pretresaju jahtu ruskog milijardera.

Izvor iz Civilne garde rekao je agenciji AP da je jahta „Tango“ dužine 78 metara pod zastavom Kukovih ostrva vredna oko 120 miliona dolara, predmet policijske istrage.

Ovaj brod je vlasništvo ruskog oligarha Viktora Vekselberga, koji je na čelu moskovske Renova grupe, konglomerata koji se bavi metalima, rudarstvom i tehnologijom, navodi se u dokumentima američkog ministarstva finansija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare