Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK

Pojavljivanje ruskog predsednika Vladimira Putina tokom sastanka u četvrtak sa njegovim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, navelo je ljude da se zapitaju o zdravstvenom statusu ruskog lidera.

Video snimci i fotografije Putinove konferencije sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom kruže po društvenim mrežama. Dok je Kremlj nagovestio da su se njih dvojica sastali da razgovaraju o strategiji Rusije u Marijpolju, strateškom lučkom gradu u Ukrajini, gde je Putin proglasio „uspeh“, posmatrači izdaleka su se fokusirali na to kako je ruskih predsednik izgledao.

Na fotografijama se vidi kako se između Putina i Šojgua nalazi sto, a ruski lider deluje kao da je potpuno utonuo u stolicu. Ruski predsednik je sve vreme sedeo u izrazito čudnom položaju i desnom rukom se grčevito držao za sto. Ubrzo su se proširile spekulacije da bi ruski lider mogao da bude lošeg zdravlja, a u poslednjih nekoliko meseci kruže priče da Putin boluje od neke bolesti.

Kremlj je ranije ovog meseca negirao da je Putin bio podvrgut operaciji u vezi sa rakom štitne žlezde, izvestio je Moskov tajms 1. aprila.

I za Šojgua se takođe pričalo da je bio lošeg zdravlja u prethodnom periodu. Ovog puta, on je samo pročitao svoje kratko obraćanje Putinu sa papira.

„Loše je zdravlja i depresivan“

Anders Aslund, švedski ekonomista i bivši savetnik ruske vlade, rekao je da snimak sastanka pokazuje kako su oba Rusa „depresivna i lošeg zdravlja“.

Istakao je da je Šojgu dok je čitao komentare Putinu teško govorio, što ukazuje na to da su glasine o njegovom infarktu verovatno tačne.

I ranije su se pojavljivale razne špekulacije o Putinovu zdravlju. Ruski medij „Projekt“ koji je zabranjen u Rusiji, pa zato funkcioniše iz inostranstva, objavio je nedavno da Putina stalno prati lekar specijalizovan za rak štitne žlezde.

PROČITAJTE JOŠ:

Pisalo se takođe i da Putina na putovanjima redovno prati i neurohirurg, kao i više drugih lekara.

Moskov tajms je objavio da je novinar Aleksej Venediktov na svom Telegram kanalu objavio da je pitao portparola Kremlja Dmitrija Peskova o glasinama da Putin boluje od raka.

„Fikcija i neistina“, rekao je Peskov, što je novinara navelo da se posebno pita da li je ispravno reći da Putin nema rak.

„Tačno“, odgovorio je Peskov.

Sve najnovije informacije o dešavanjima u Ukrajini možete da pratite na našem blogu UŽIVO.

BONUS VIDEO: Snimak čeličane iz Marijupolja iz vazduha

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare