Avion i munja Foto:ViralPress / @gulfstreamguy / Viral Press / Profimedia

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi trenutak kada je grom udario u avion Amerikan Igl koji je bio pun putnika nekoliko trenutaka nakon što je sleteo tokom oluje u Arkanzasu u SAD-u.

Embraer E175 je čekao da oluja prođe pre nego što je otišao do gejta kada je zastrašujući bljesak munje udario u letelicu.

Kamerman, nazvan u Viral Pres-u kao Džejson Vilijam Ham, može se čuti kako govori o prethodnoj munji koja je pogodila avion nekoliko trenutaka ranije, govoreći: „Mislim da nije udarila u avion, ipak bi napravio neverovatan video“.

Samo nekoliko sekundi kasnije još jedan žestoki bljesak udara u rep aviona, uzrokujući da ljudi iza gospodina Hama urlaju od uzbuđenja.

Može se videti mlaz varnica kako silazi sa repa dok posmatrači viču „vau“, a drugi kaže „vau, to ne bi bilo dobro“.

Ham je danas rekao: „Avion je bio u redu, normalno je vozio do kapije nakon dužeg čekanja na stazi zbog oluje.“

Nakon udara, avion je otpišao do gejta i putnici su izašli pre nego što su došli tehničari da procene eventualnu štetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Embraer E175 nije prvi koji je pogođen gromom – sa jednim šokantnim video snimkom koji prikazuje trenutak udara u avion sa 140 putnika dok se pripremao za sletanje.

Avion Boeing 737 MAKS leteo je na visini od preko 9000 metara i sleteo je na međunarodni aerodrom Tokumen u gradu Panama.

Avion i munja Foto:ViralPress / @gulfstreamguy / Viral Press / Profimedia

Dramatični snimci snimljeni iz kabine pokazuju kako moćna munja pogađa nos aviona dok piloti pokušavaju da održe letelicu u vazduhu.

Leteći avionom u gotovo potpunom mraku, piloti su bili zapanjeni iznenadnim udarom groma samo nekoliko metara ispred njihovog prozora.

U martu je sedam osoba hospitalizovano nakon što je let Lufthanze Erlajnsa iz Ostina za Frankfurt prinudno sleteo u Vašington nakon što ga je udario grom.

Prestravljeni putnici bili su okruženi sa ‘puno razbijenog stakla’ i otišli su vrišteći od užasa nakon što je let 469 Lufthanze prošao kroz traumatski talas turbulencije dok je leteo iznad Tenesija.

Let je sleteo na međunarodni aerodrom oko 21 sat, samo tri sata posle 10,5-časovnog leta za Nemačku.

BONUS VIDEO: Srušio se avion u Njujorku: Poginula jedna osoba, dve teško povređene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar