Foto:Shutterstock

Devojčica je umrla nakon što ju je udario automobil dok ju je otac stavljao u kolica ispred užurbane bolnice.

Osmomesečna Mabli Hol pretrpela je teške povrede glave u tragičnom incidentu ispred bolnice Vitibuš u Haverfordvestu u Velsu prošle srede.

Najmlađe od šestoro dece, Mabli je opisana kao „najlepša, nasmejana i srećna devojčica“.

Tata Rob Hol ju je stavljao u kolica kada ju je auto udario. Mabli je zatim prebačena u drugu bolnicu na specijalistički tretman nakon užasa, ali je nažalost preminula u nedelju.

U „tragičnoj nesreći“ povređeni su i vozač automobila i još jedan pešak.

Porodična prijateljica Šined Moris rekla je da je Mabli umrla u naručju svojih roditelja nakon što su njene povrede bile „preteške“ da bi se oporavila.

Na stranici za prikupljanje sredstava, Šined je rekla: „Mala Mabli je zadobila teške povrede u sudaru koji se dogodio u sredu, 21. juna 2023. Nažalost, ove povrede su bile preteške da bi se ona oporavila“.

Opisujući nesreću, rekla je: „U tragičnoj nesreći, Mabli Hol, dok ju je otac Rob vraćao u kolica, bila je uključena u sudar sa automobilom. Kao rezultat toga, Mabli je zadobio tešku povredu glave i ostala je bez svesti, zbog čega je bila neophodna hitna medicinska pomoć“.

Mabli je avionom prebačena u Univerzitetsku bolnicu Velsa u Kardifu na lečenje, a zatim je prebačena u dečju bolnicu u Bristolu.

Stranica za prikupljanje sredstava je postavljena za podršku Mablinoj porodici jer je mama Gven na porodiljskom odsustvu, a tata Rob odsustvuje sa posla, jer se brine o bolesnoj majci.

Šined je dodala: „Porodica bi želela da izrazi svoju najdublju zahvalnost posvećenim zdravstvenim radnicima koji su bili uključeni u negu njihove ćerke tokom ovog izazovnog perioda. Njihovi neumorni napori i nepokolebljiva posvećenost značili su čitav svet porodici tokom ovih teških vremena“.

Šined je tragediju opisao kao „ovo nezamislivo iskušenje“.

Rekla je: „Kao roditeljima, ovo je njihova najgora noćna mora, a bol koji trenutno doživljavaju je neopisiva“.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je postavila veliki kordon ispred bolnice nakon nesreće i apelovala da se jave svedoci.

Portparol je rekao: „Svako ko ima informacije ili snimke kontrolne kamere koji bi mogli pomoći policajcima u njihovoj istrazi, mole se da to prijave policiji“.

Direktor bolnice Endrju Berns rekao je da je na licu mesta pružena „odgovarajuća medicinska pomoć“.

O tragediji će biti sprovedena istraga.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar