Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sneg se ozbiljno približio Splitu i okolini, a temperatura je naglo pala, piše Slobodna Dalmacija. U najbližem zaleđu, onom iza Kozjaka i zapadnog dela Mosora počeo je da pada sneg. Najviše ga ima na području Vučevice, Broćanca i Konjskog, a nešto manjim intenzitetom pada i na području Dugopolja.

Na putu A1 između čvorova Prgomet i Vučevica vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat zbog ledene kiše i snega, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Policija je poslala upozorenje da se oko 10:40 sati na putu D1, ispod tunela Mihovilović, dogodio sudar dva vozila zbog čega je došlo do prekida saobraćaja prema Splitu.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

„Policijski službenici su na izašli na mesto  nesreće te je usledilo uklanjanje vozila. Pozivamo vozače na strpljenje i dodatan oprez te pridržavanje mera zimskih uslova“, javljaju iz policije.

Dalmacija danas javlja da veliki problemi nastaju u područjima iznad 300 metara nadmorske visine, a najviše snega trenutno je na cesti između Dugopolja i Muća. Na Kočinjem brdu i na području Konjskoga nekoliko kamiona i autobusa je zaglavilo u snegu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebn na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicama i poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na putevima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar