sneg kombo nova.rs
sneg kombo nova.rs

Raste broj vatrogasnih intervencija otkad metropolom vlada snežna idila. Od 8 do 11 časova jutros na području Zagreba ukupno je 21 stablo palo na saobraćajnice, parkirališta, automobile, na fasade.

Pozive u pomoć građani su poslali iz raznih kvartova, a u neka su vatrogasci za tri sata morali ponovo da se vraćaju poput Podsuseda i Vrapča, piše Jutarnji list.

Na putu koji vodi od Zaprešića prema Podsusedu veliko drvo je palo na saobraćajnicu koja je u tom trenutku bila puna automobila. U 11.30 iz Grada su poručili kako će policija i Zimska služba na nekoliko sati zatvoriti saobraćaj Sljemenskom putu zbog prevelikoj broja vozila koja ometaju rad službe i bezbednosti u zimskim uslovima. Žičara će za to vreme raditi normalno.

Zagrepčanima se savetuje da zbog nepovoljnih zimskih uslova odlože posetu parku Maksimir. Naime, oglasili su se iz Javne ustanove Maksimir porukom za posetioce da vlada opasnost od lomova grana pod teškim snegom.

„Čuvari prirode su prošli celim parkom i dosta grana puca. Hvala na razumevanju“, naveli su. Na ulazu u park stavili su natpis: „Ulazak u park na sopstvenu odgovornost“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar