Foto:Mirko Ilić Corp

Tek postavljeni plakati izložbe o toleranciji su, preko noći, osvanuli preškrabani velikim U, NDH, i "Smrt Srbo-zločincima"

Pročitajte još:

Povodom Međunarodnog dana tolerancije u ponedeljak je u Zagrebu otvorena izložba na temu tolerancije koju je organizovao Mirko Ilić, zagrebački dizajner koji živi i radi u SAD.

Plakati koji pozivaju na toleranciju su preko noći, osvanuli ižvrljani porukama velikog U, NDH, i „Smrt Srbo-zločincima“, piše Jutarnji.

„Najčešći razlozi netolerancije su pripadanje ‘pogrešnom’ plemenu, ‘pogrešna’ boja kože, ‘pogrešna’ seksualna orijentacija, ‘pogrešna’ religija. Tri od ova četiri ‘pogrešna’ razloga prouzrokovana su rođenjem. A to je nešto za što osoba zapravo nije odgovorna, nije uopšte u mogućnosti da kontroliše. Dakle, ne tolerišu te kakav si rođen. Dakle, bolje je da nisi rođen. Dakle, bolje je da ne postojiš, bolje je da si mrtav. Zar to nije užasno? Uz to, te tri ‘pogrešne’ stvari čine maksimalno 10% naših razlika, u ostalih 90% smo isti. Želimo voleti. Želimo biti voljeni. Želimo sigurnost. Želimo posao, hranu, vodu, krov nad glavom. Želimo dug život sebi i svojoj deci. Zar to nije više razloga za toleranciju, nego netoleranciju? Ova izložba bi trebala biti mali vizuelni podsetnik na to“, rekao je Ilić najavljujući izložbu.

Izložba će sa zamijenjenim plakatima trajati do 16. decembra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare