Foto: Printscreen/Twitter/Seeking Justice

Zejna Iman tvrdi da je bila skinuta, drogirana i seksualno zlostavljana u policijskom pritvoru u Mančesteru, u Engleskoj. Ona je podelila snimak na kojoj se vidi polugola žena okrenuta licem prema dole u ćeliji. Navodno je u pritvoru završila nakon što je osumnjičena da se predozirala.

Video snimak sa nadzorne kamere do kog je došla 38-godišnja Iman pokazuje kako je tri policajke stavljaju na dušek, a zatim joj skidaju farmerke i seku donji veš.

Snimak nadzorne kamere pokazuje da su je policajci obukli samo u kratke pantalone i ostavili je tako u ćeliji.

Skaj Njuz navodi da nedostaju tri sata snimka od pritvora koji je trajao 40 sati, a koji policija Mančestera nije dostavila.

Iz policije poručuju da trenutno nema dokaza o počinjenju krivično dela od strane njihovih zaposlenih, te da je Iman u svojoj izjavi – lagala.

„Umesto da ženi bez svesti pruže pomoć, mislili su – ‘Bolje da joj umesto toga skinemo odeću i ostavimo je tamo’. To je samo nešto što policija radi iz svojih perverznih pobuda“, navela je Iman.

Zašto je devojka sa snimka uhapšena?

Policajci su u dom uhapšene ušli rano ujutro, 5. februara 2021. godine, nakon dojave da je pod uticajem kokaina i da joj je potrebna pomoć. Uhapšena je nakon što je policajki srušila naočare s lica.

Tokom narednih 40 sati je zadržana u policijskoj stanici.

Njene optužbe o seksualnom zlostavljanju potkrepljuje i medicinska dokumentacija o povredama.

Bivši glavni policijski inspektor Martin Harding koji je pregledao snimak, rekao je kako veruje da je Iman silovana.

„Verujem da ju je silovao policajac i verujem da se to zataškava. Ostavljena je licem prema dole, s rukama iza leđa, a sumnjaju da se predozirala drogom. Gde je tu briga o njoj“, upitao je.

Nedostaju delovi snimka

Britanski Skaj Njuz tvrdi da je pronašao tri rupe unutar snimka policijske nadzorne kamere koji im je dostavljen.

Nedostaje deo snimka koji pokazuje vreme između hapšenja Iman i ulaska u policijski kombi u 1:59 ujutro pre nego što je odvedena u policijsku stanicu, udaljenu deset minuta vožnje. U ćeliju bez bez svesti dolazi tek u 3:26 ujutro.

Nosile su je tri policajke, a jedan policajac stoji blizu vrata ćelije pre nego nestane. Četvrta policajka zatim započinje pretres.

Harding smatra da ne postoji opravdanje za pretres do gole kože i da u zapisniku o pritvoru ne postoji ništa što objašnjava zašto je izvršen.

Druga rupa u snimku nastaje između 9:49 i 11 sati sledećeg jutra. Devojka se nakon toga ponašala čudno.

Pročitajte još:

Treći deo koji nedostaje je oko 13 časova sledećeg dana, gde je ona gola i gleda  u kameru pre nego što dolazi od prekida, prenosi Dnevnik.hr.

Iz ćelije otišla u bolnicu

Oko 20 časova toga dana dobija trenerku pre izlaska iz ćelije. Odlazi u bolnicu gde se u medicinskom nalazu navodi da je „primljena s akutnom psihotičnom epizodom“ koja je rešena bez lečenja.

Dodaju da je „vrlo vervatno kako je ovo povezano s drogom za silovanje koja je dovela do seksualnog napada“.

BONUS VIDEO  Vanja Ejdus: Do 40-tih godina prošlog veka u zakonu Srbije nije postojao termin silovanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar