Foto: Telegram/OGHB_108

Na internetu su se pojavili snimci koje je zabeležila kamera postavljena na šlemove ukrajinskih vojnika, a koji do sada najvernije prikazuju intenzitet rovovskih borbi koje se vode u Ukrajini. Na snimcima koje su snimile trupe na prvoj liniji fronta vidi se kako snage Kijeva upadaju u ruski rov i teraju dva neprijateljska borca da se predaju.

Vidi se kako ukrajinski muškarci izlaze iz plitkog jarka, pucajući iz automatskog oružja dok žure preko „ničije zemlje“ koja podseća na pusto bojište Prvog svetskog rata, piše Dejli Mejl.

Tada se vidi kako jurišaju na obližnji ruski rov, dižu u vazduh zemunicu granatom i okreću svoje jurišne puške na neprijateljske trupe koje pokušavaju da zapucaju na njih.

Pošto je nekoliko ruskih vojnika neutralisano, drugi Ukrajinac baca granatu u rov kako bi bili sigurni da u njemu nema nikoga.

Konačno, par dvojica ruskih vojnika izlazi iz rova i predaju se.

Foto:profimedia.rs

Neverovatan „sirovi“ snimak objavio je 108. odvojeni brdsko-jurišni bataljon Oružanih snaga Ukrajine.

„Predstavljamo snimak napada, snimljen kamerom postavljenom na šlem jednog našeg vojnika, tokom kojeg je uništeno nekoliko neprijateljskih položaja, a zarobljeno dvoje protivnika“, navodi se u postu na telegram grupi bataljona.

Pročitajte još:

Podsetimo, bitka za istok Ukrajine se tokom poslednjih meseci pretvorila u brutalni rovovski rat, posebno u Donjecku, gde su nekada bujna polja i šume postale neplodne pustoši, a urbani centri pretvoreni u ruševine.

Poslednji meseci ratovanja su najsmrtonosniji i najrazornij otkako je Rusija izvršila invaziju u februaru prošle godine, a poslednje bitke oko Bahmuta dodale su ime ovog grada listu razorenih kao što su Marijupolj, Sijerodonjeck i Lisičansk.

BONUS VIDEO Ruska raketa pogodila stambenu zgradu u Zaporožju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar