Foto: Majdi Fathi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Izraelska vojska pogodila je tokom proteklog dana više od 200 ciljeva u priobalnom delu grada Gaza, koje je označila kao "gnezdo terorista" palestinske militantne grupe Hamas. Vojska je saopštila da je uništila mete uklonjene u kvartu al-Furkan, nazvanom po džamiji u tom delu gada, koji je tokom noći treći put bio na meti vazdušnog napada, prenosi Tajms of Izrael. Sirene za uzbunu oglasile su se u južnom Izraelu, blizu granice s Pojasom Gaze. Mnoge zajednice u blizini granice već su evakuisale Izraelske obrambene snage (IDF).

Iz tog dela grada su, kako tvrdi izraelska vojska, izvođeni napadi na Izrael.

Vojska navodi da je do sada pogođeno ukupno oko 450 ciljeva, a da su u napadima učestvovale desetine borbenih aviona.

Ranije je vojska saopštila da su avioni pogodili više od 70 ciljeva Hamasa u četvrti At-Tufa na severoistoku grada Gaza.

Izraelska vojska je saopštila da je granatirala kuću portparola vojnog krila Hamasa, Abu Obeide, u Pojasu Gaze. „Portparol Hamasa Abu Obeida radio je na usmeravanju terorizma protiv Države Izrael“, napisao je Avičaj Adrae, portparol izraelske vojske na arapskom jeziku na platformi X (Tviter). Kako se dodaje, vojska nastavlja da izvodi udare u Gazi.

Ubijanje rukovodećih pripadnika palestinske militantne grupe Hamas glavni je prioritet izraelske vojske, izjavio je vojni portparol Danijel Hagari.

“Nećemo se zaustaviti u nastojanju da se eliminišu visoki zvaničnici Hamasa, to nam je glavni prioritet“, rekao je Hagari, nakon što su u izraelskim udarima ubijena dva visokorangirana pripadnika Hamasa, i dodao da izraelske trupe još traže teroriste u južnom Izraelu, prenosi „Tajms of Izrael“.

Istakao je da je u tim potragama ubijeno devet terorista u raznim izraelskim gradovima na jugu zemlje.

“Direktiva snagama je jasna – pronađite teroriste i uništite ih“, rekao je on.

Istakao je da su, pored toga, 103 tela terorista pronađena samo u kibucu Beri, nakon što su ubili više od 100 Izraelaca u tom kibucu.

Izraelska vojska napala je danas pomorske objekte palestinske militantne grupe Hamas u Pojasu Gaze, saopštila je vojna pres služba.

U saopštenju se navodi da su među napadnutim objektima pristaništa u Kan Junisu i Gazi.

Izraelska vojska navodi da je Hamas te objekte koristio za „izvođenje terorističkih napada na izraelsku obalu“, prenosi „Tajms of Izrael“.

U saopštenju se kaže i da je vojska ubila jednog ronioca Hamasa koji je pokušavao da se infiltrira na teritoriju Izraela.

Avion „Er Srbije“ iz Tel Aviva sleteo je sinoć nešto posle 21:20 časova u Beograd, objavljeno je na sajtu aerodroma „Nikola Tesla“.

Avion na letu JU 813 krenuo je oko 19 časova iz Tel Aviva.

Ovo je četvrti avion koji je obavio let između Tel Aviva i Beograda otkako je palestinska militantna grupa Hamas započela napade na Izrael i nakon što je Hamas gađao međunarodni aerodrom “Ben Gurion“ kod Tel Aviva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar