Foto: Greater Manchester Police / / SWNS / Profimedia

Katarina Bastek ispričala je za britanski Miror kako je njen 15-godišnji sin Jakub Šimanski pokušao da je odbrani od njenog bivšeg partnera Sulejmana Altafa, koji ga je na kraju ubio. Ova majka iz Mančestera rekla je kako je krivica svakodnevno proganja zbog gubitka sina.

Izbezumljena majka je otkrila kako je molila Sulejmana da je ostavi na miru kada je uleteo u kuću.

„Gurnuo me je na sofu i uboo u stomak. Ništa nije rekao, a ja sam mogla da osetim kako mi krv prolazi kroz odeću. Nastavljao je da me ubada, a ja sam počela da dozivam Jakuba, koji se sjurio dole. Pokušao je da sruši Sulejmana na pod, a tek kada je pobegao, shvatila sam da je i Jakub ranjen. Pronašla sam ga u kupatilu, bukvalno se gušio u krvi. Imao je veliku ranu na vratu. On je heroj, ali ja osećam nepodnošljivu krivicu što sam ja ovde, a on više nije“, priča majka.

Sulejmana je uhvatila policija i on je prošle nedelje osuđen na 30 godina zatvora zbog Jakubovog ubistva i pokušaja ubistva Katarine.

Altaf je svoj mahniti napad počeo dan nakon Katarininog 40. rođendana. Ušao je u kuću sa crnom maskom i bejzbol kapom, dok je Jakub igrao igrice na spratu.

Bio je to kulminacija višegodišnjeg maltretiranja.

Porodica se 2016. godine preselila na tajnu adresu, ali im je Altaf ušao u trag i pokušao da razvali vrata.

Nakon što ga je Katarina ponovo prijavila policiji, nestao je iz njihovih života, sve do 2021. godine.

Majka se prisetila poslednjeg zajedničkog trenutka sa sinom.

Pročitajte još...

„Jako je krvario. Rekao mi je: ‘molim te, ne ostavljaj me’. Bio je apsolutni heroj. Ustao je protiv čudovišta sa nožem kako bi mi spasao život. Na kraju je me je ostavio“, priča ona.

Katarina, koja ima još dva sina – Jana (21) i Mikija (19), bila je u bolnici dve nedelje, jer je morala da prođe kroz nekoliko operacija zbog rane na stomaku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar