Hrvatska, policija
Ilustracija: Shutterstock/lordzg

Kazna od 16 meseci zatvora preti hrvatskom ratnom veteranu (58), pošto je sekirom udario komšiju jer je puštao srpsku narodnu muziku u dvorištu svoje kuće u Zagrebu.

Prema optužnici koju je ovih dana protiv njega podiglo državno tužilaštvo, a incident se dogodio prošlog maja oko 17 sati.

„Nakon što je ušao u verbalni, a potom i fizički sukob sa komšijom, u nameri da mu nanese teške telesne povrede, zamahnuo je sekirom prema komšiji i udario ga njom u dlan leve ruke. Oštećeni je zadobio razderotinu dlana leve šake, prelom trupa pete kosti leve šake i povredu mišića i tetiva fleksora drugih prstiju u predelu ručnog zgloba i ruke, čije su povrede teške prirode“, ističe se u optužnici.

Optuženi kaže da je kobnog dana pio rakiju, dok su njegove komšije bile u dvorištu kuće i puštale srpsku narodnu muziku, što mu je smetalo, pa je otišao kod njih da ih upozori na to, a sa sobom je nosio i malu sekiru kako bi ih zastrašio, a kako se navodi njegova namera nije bila da bilo koga fizički povredi.

„Kada sam došao kod komšija i rekao im da stišaju muziku, napali su me, njih 5-6, udarajući me rukama i nogama po telu, zbog čega sam zamahnuo sekirom da se odbranim i ne znam koga sam povredio, ali mi je žao ako nekoga jesam. Komšinicu poznajem od detinjstva. Inače sam sa tom porodicom imao normalne komšijske odnose, nije bilo sukoba među nama, osim što sam jednom, pre mnogo godina, imao fizički sukob sa njegovim ocem. Inače, nemam problem sa alkoholom“, branio se optuženi.

Iz zvanične beleške o dojavi u Drugoj policijskoj stanici Zagreb u 16.48 vidljivo je da je policija postupila po dojavi osobe koja navodi da joj je komšija sekirom napao supruga.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz zapisnika o akloholisanosti okrivljenog Roberta proizlazi da je imao alkohola u koncentraciji od 1.77 promila.

Ranjeni komšija, njegov otac i svedok koji se tamo zatekao navode da je optuženi prvi došao držeći sekiru u ruci u njihovo dvorište, psujući im majku i zapretio im da će ih ubiti jer su Srbi, a sve iz razloga što su slušali srpsku narodnu muziku.

„Vidio sam da celo vreme zamahuje sekirom prema meni pa sam podigao levu ruku u vazduh u nameri da mu uzmem sekiru, ali me je u tom trenutku komšija oštricom sekire udario u dlan leve ruke. Krv je odmah počela da curi, zbog čega sam odveden u bolnicu u kojoj sam bio tri dana“, ispričao je napadnuti.

Tužioci, dakle, optužnicom traže 16 meseci zatvora, osam meseci bezuslovno i osam meseci uslovno. Optužnica je nepravosnažna, pišu banjalučke Nezavisne novine.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar