Grčka nevreme Foto:EPA-EFE/HATZIPOLITIS NICOLAOS

Sate agonije proživljavaju rođaci nestalih u oluji Danijel koja je pogodila Tesaliju u Grčkoj. Sedamnaestogodišnji sin Stamatisa Karamanolasa (42), čiji je automobil odnela bujna voda u Volosu, govorio je na Otvorenoj TV.

Sin 42-godišnjaka bio je suvozač u automobilu i uspeo je da pobegne popevši se na krov vozila. Međutim, do sada nisu pronađeni tragovi 42-godišnjaka, a njegova porodica zabrinuta za njegovu sudbinu.

Zapravo, jedino što je do sada pronađeno su njegove pantalone, prenosi Prototema.gr.

„Svega se sećam. Sve je počelo kada je moj otac doneo odluku da pređe brzi potok. Sećam se celog našeg razgovora. Dok smo bili u autu pokušali smo da kontaktiramo nekoga da zatražimo pomoć i uspeli smo. Konačno, moj otac je uspeo da zabije auto u drvo i blokira ga. Kada se to dogodilo, popucalo je zadnje vetrobransko staklo i ceo automobil se napunio vodom. Nismo mogli da ostanemo unutra i izašli smo.

PROČITAJTE JOŠ:

Uspeo sam, ne znajući kako, popeo sam se na krov, ali je voda bila toliko brza da je sa sobom odnela i mog oca. Nikada ga više nisam video i sve što mi je rekao je da ne može više da izdrži. Reka je srušila auto i čim sam dobio priliku skočio sam u polje. Uspeo sam da kontaktiram svoje ljude koji su obavestili vatrogasce. Došao je buldožer i okrenuo auto“, rekao je 17-godišnjak.

„Danas su bili malo aktivni. Sve što smo našli su njegove pantalone. Pronašao sam druge predmete iz automobila dok sam kopao. Sve što tražimo je da pošaljete mašineriju. Kopati reku, naći ovog čoveka, sramota je, on je čovek, a ne životinja. Nivo vode nije bio visok, potok je imao veliki zamah. Bilo je strašno“, naveo je.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar