Maria Smetanova Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ruska akrobatkinja je u kritičnom stanju nakon što je pala sa visine od 5 metara metara na zemlju tokom pogrešnog čina na trapezu, kao što se vidi u mučnom videu koji je postao viralan na mreži.

„Gimnastičarka je pala tokom predstave u cirkusu“, saopštili su tužioci koji istražuju incident koji se dogodio 31. avgusta u Krokus Cirkusu u Barnaulu, region Altajskog kraja, prenosi CEN.

Traumatični snimak prikazuje gimnastičarku, identifikovanu kao Marija Smetanova (23) prema Miroru, kako visi naopačke na trapezu dok pravi makaze nogama u vazduhu tokom čina visokog leta, koji je izveden bez zaštitne mreže.

Odjednom, stisak popusti i ona se sruši sa visine od 5 metara na tlo i sleti na glavu uz mučan udarac dok publici zastaje dah od šoka.

Maria Smetanova Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

Snimak se završava tako što Smetanova nepomično leži na zemlji dok nadređeni juri da joj pomogne.

Umetnica na trapezu je hitno prebačena u bolnicu, gde su testovi otkrili da je zadobila frakturu lobanje i povrede mozga. Ona je pri padu zadobila i potres mozga i prelom ruke.

U svetlu čudne nesreće, članovima publike je uprava cirkusa ponudila povraćaj novca, koja je nesreću opisala kao „veliku tragediju“.

Tužioci trenutno ispituju bezbednosne procedure koje postoje u cirkusu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Proveravamo da li postoje sva potrebna pravila bezbednosti i zaštite na radu u vezi sa nastupom cirkuskog umetnika“, navodi se u saopštenju. „Ova istraga je u toku.“

Za sada, cirkuska predstava će se nastaviti.

Maria Smetanova Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

U sličnoj nesreći 2022. godine, cirkuska izvođačica iz Velike Britanije Megan Kristijan (21) slomila je vrat na tri mesta nakon što je pala sa trapeza tokom događaja u Kentu.

Uprkos ozbiljnoj povredi, akrobatkinja je odbila da prekine opasnu igru jer je tvrdila da je to njen san.

„Uvek znate da postoji rizik. Radite posao koji je neprirodan za telo“, izjavila je ona. „Ali to me je navelo da razmišljam o stvarima drugačije sada kada mi je data druga šansa“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar