Foto:EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Ruska vojska saopštila je u nedelju da je u napadima na ukrajinske gradove, pa tako i na Kijev u subotu, gađala fabrike za proizvodnju bespilotnih letelica kako bi sprečila planirane terorističke napade.

„Dana 31. decembra 2022. ruske oružane snage su izvele precizan vazdušno-desantni napad dugog dometa na industrijska postrojenja ukrajinske odbrane uključena u proizvodnju napadnih dronova kojima se koristi za izvođenje terorističkih napada na Rusiju“, ističe rusko ministarstvo odbrane u dnevnom izveštaju, prenosi Index.hr.

„Sprečeni su planovi kijevskog režima o izvođenju terorističkih napada na Rusiju u bliskoj budućnosti“, izrazilo je zadovoljstvo ministarstvo.

Moskva neretko operacije ukrajinske vojske na ruskom teritoriju ili napade na svoje objekte u Ukrajini naziva terorizmom.

Ruska vojska je ujedno izvestila da nastavlja ofanzivu u Donjeckoj oblasti, na istoku Ukrajine, gde se trenutno vode najveće borbe. U ruskim napadima na Kijev u subotu i na druge ukrajinske gradove poginulo je najmanje troje ljudi, a 50 je ranjeno, pokazuju najnoviji podaci ukrajinskih vlasti.

BONUS VIDEO: Život pod bombama u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar