Bahmut Ukrajina Foto:Tanjug/AP Photo/LIBKOS/REUTERS/Leah Millis

Ukrajina tvrdi da su njene snage odbile napade ruskih snaga koje pokušavaju da povrate teritoriju koju su izgubili oko razorenog Bahmuta, i to uz nanošenje velikih gubaka ruskoj strani. Ipak, Jevgenij Prigožin, šef ruske paravojne formacije Vagner, koja je predvodi napade na ovaj grad, rekao je da „teške, krvave bitke“ još uvek traju i da su njegovi vojnici nadomak osvajanja Bahmuta.

Naime, ukrajinska minobacačka jedinica u blizini grada je saopštila da je ove nedelje postigla napredak, ali da se suočava sa jakom vatrom ruskih snaga, za koje se veruje da imaju značajan broj i zalihe municije, piše Index.hr.

Rusija Ukrajina rat Foto:Tanjug/AP Photo/Libkos

„Pucanje intenzivno ove nedelje“

„Ove nedelje je bila intenzivnija pucnjava. Naše snage su malo napredovale, zaustavile se blizu kanala. Teško ih je izbaciti odavde“, rekao je ukrajinski vojnik.

Pripadnici jedinice su rekli da troše oko 100 metaka dnevno na ruske položaje. Takođe, Ukrajina tvrdi da je njena vojska ove nedelje postigla mali napredak na bokovima grada u industrijskoj provinciji Donbas, iako je Vagner bio nadomak zauzimanja samog grada.

Pročitajte još:

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar rekla je da su ruske snage osvojile neku teritoriju unutar Bahmuta, ali da nemaju kontrolu nad gradom.

„Neprijatelj ne može da povrati izgubljene pozicije“

„Nastavljaju se izuzetno žestoke borbe u okolini Bahmuta. Neprijatelj ne može da pobedi kvalitetom, pa pokušava kvantitetom“, navela je i dodala da je Rusija povećala broj svojih vojnika i količinu municije.

Kako kaže, Moskva ne može da vrati da vrati izgubljene položaje, jer ukrajinski vojnici odbijaju sve neprijateljske napade na tom području.

BONUS VIDEO Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar