Foto:profimedia.rs

Ruske trupe preuzele su kontrolu nad pojedinim delovima Vovčanska, izjavio je danas šef proruske administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev.

On je za Prvi kanal ruske televizije rekao da ukrajinske oružane formacije pružaju otpor kako u samom gradu, tako i na prilazima sa istoka, ali da zapadni i severni deo Vovčanska već kontrolišu ruske trupe, prenosi RIA Novosti.

Harkov napad Foto:Tanjug/AP Photo/George Ivanchenko

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 12. maja da su ruske trupe preuzele kontrolu nad pet naselja u Harkovskoj oblasti, a juče je u Moskvi saopšteno da je ruska vojska zauzela još četiri naselja.

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Kirilo Budanov izjavio je ranije da je situacija u Harkovskoj oblasti, gde su ruske snage počele ofanzivu, „na ivici“ i da se „približava kritičnoj“.

Pročitajte još...

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Kirilo Budanov izjavio je danas da je situacija u Harkovskoj oblasti, gde su ruske snage počele ofanzivu, „na ivici“ i da se „približava kritičnoj“.

„Sve naše snage su ili ovde ili u Časovom Jaru. Iskoristio sam sve što imamo. Nažalost, nemamo nikog više u rezervi“, rekao je Budanov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare