Darel Bruks
Darel Bruks Foto: Milwaukee County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

Policija je privela na saslušanje jednu osobu u vezi s incidentom u Vokiši, ali ne navodi da je reč o osumnjičenom. Mediji su objavili da je reč o 39-godišnjem Darelu Bruksu iz Viskonsina, koji ima dug kriminalni dosije.

Kada je automobil uleteo među učesnike božićne parade u gradu Vokiša, u američkoj saveznoj državi Viskonsin, poginulo je pet osoba, a 40 ih je povređeno.

NBC news javlja da je pet pripadnika policije potvrdilo da je 39-godišnji Darel Bruks iz Viskonsina priveden na saslušanje, ali nisu naveli da je on osumnjičeni.

Bruks ima poduži kriminalni dosije, a u petak je izašao iz zatvora. On je 5. novembra bio uhapšen zbog nasilja u porodici, opiranja policiji i nasilnog ponašanja. Izjasnio se da nije kriv i bio je pušten da se brani sa slobode, nakon što je platio kauciju.

Inače, on se bavio i rep muzikom i nastupao je pod imenom Metboj Flaj. Na jednom od svojih muzičkih spotova, on repuje ispred crvenog terenskog vozila.

Na video-snimku objavljenom na internetu vidi se upravo takvo vozilo kako prolazi kroz paradu, naletevši na, kako se čini, više od deset ljudi pre nego što je masa potrčala sa trotoara da pruži pomoć.

Šef policije Vokiše rekao je ranije da je vozilo, nakon incidenta, pronađeno na 32 kilometra zapadno od Milvokija.

BONUS VIDEO: Džipom uleteo u božićnu proslavu

Komentari

Svi komentari (0)