Foto: Rene Traut / imago stock&people / Profimedia,INA FASSBENDER / AFP / Profimedia, Shutterstock

U Nemačkoj se dogodio jedan od najmonstruoznijih zločina ikada, koji je šokirao ceo svet. Naime, u mračnoj šumi u blizini Frojdenberga pronađeno je telo 12-godišnje devojčice Luize, koju su krvnički nožem ubile dve devojčice starosti od 12 i 13 godina. Ono što slučaj čini dodatno bizarnijim jeste to što je rekonstrukcijom dešavanja utvrđeno da je svemu prethodila naizgled bezazlena tinejdžerska svađa.

Kako prenose nemački mediji, Luiza se kobnog dana tokom povratka iz škole posvađala sa dve drugarice. Tokom svađe je navodno ismevala jednu od njih.

Foto: Polizei

Nakon toga devojčice su rešile da joj se osvete, mada još uvek nije poznato da li je zločinu prethodila zaseda.

Kako se tog dana nije vratila kući, niti javljala na mobilni telefon, Luizini roditelji su policiji prijavili njen nestanak.

Policija je primila hitan poziv od Luizinih roditelja u subotu u 19:45. Zvaničnici su prvobitno pretpostavili da se devojčica izgubila na putu do kuće ili da joj se tamo nešto dogodilo.

U narednim satima je pokrenuta potraga u kojoj je učestvovao veliki broj policajaca. Zatim je telo 12-godišnje Luize u nedelju ujutru pronađeno u blizini njene kuće.

Foto: Rene Traut / imago stock&people / Profimedia

Ne podležu odgovornosti

Ono što je dodatno šokiralo sve jeste to što je Luiza na telu imala ogroman broj ubodnih rana, što po mišljenju psihologa sugeriše na to da su tinejdžerke prema njoj osećale ogroman bes i mržnju.

Za sada ostaje nejasno da li se to dogodilo u afektu, ili je ubijena devojčica namamljena u zasedu. Takođe, policija još uvek nije utvrdila odakle devojčicama, koje su se u tom trenutku vraćale iz škole, nož.

Naime, iako su priznale zločin, privedene tinejdžerke su dale oprečne iskaze, koji se ne poklapaju po mnogo tačaka.

Inače, kako je saopšteno iz nemačke policije one neće odgovarati za monstruozni zločin, jer zbog svojih godina ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Foto:shutterstock

“To ne znači da se s njima ništa neće dogoditi. One se nalaze u rukama centra za brigu o mladima“, saopšteno je iz policije.

Zbog toga i istražitelji koji rade na ovom slučaju nerado odgovaraju na pitanje zašto je Luiza ubijena. Kako navode, počinioci moraju da budu zaštićeni, jer su deca.

Pročitajte još:

„Upravo zato što su još deca. Kakav bi motiv deteta mogao biti za neki čin možda nije očigledan odrasloj osobi. S obzirom na brojne ubode nožem na žrtvi, verovatno su neke emocije igrale ulogu“, naglasio je viši javni tužilac Mario Manvajler.

Inače, iako je retko da deca ispod 14 godina počine teška dela nasilja U Nemačkoj su tokom 2021. godine 19 slučajeva ubistva počinila deca, uključujući četiri devojčice. U istoj godini deca su bila osumnjičena za učestvovanje u 7.477 nasilnih zločina, među kojima su nanošenje lakših i težih telesnih povreda, seksualno zlostavljanje i ubistvo iz nehata.

BONUS VIDEO Nezapamćen zločin u Nemačkoj – devojčicu (12) izbole vršnjakinje