Foto: ScreenshotTwitter@CryptoNewsUpd8s; Karolis Kavolelis/Shuttetsock; Shutterstock

Bugarsku javnost uznemirio je slučaj svirepog ubistva mogula kriptovaluta Kristijana Piva (41) čije je telo pronađeno u sredu. Naime, delovi njegovog tela pronađeni su u toaletu stana, a prvi podaci iz istrage pokazuju da iza svega stoji njegov dugogodišnji poznanik Vesko Valčinov.

Posmrtne ostatke Piva, koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su vodoinstalateri koji su pozvani da očiste začepljeni odvod.

Istražitelji veruju da je ubijen između 8. i 9. avgusta te da je mogući ubica Valčinov, kojeg je upoznao pre oko šest godina.

Christian Peev Foto:Screenshot/Twitter/@CryptoNewsUpd8s

Izveštaji o okolnostima ubistava sadrže jezive detalje. Lokalni mediji navode da je navodni ubica presudio Pivu tegom i potom izrezao njegovo telo u kupatilu, da bi na kraju neke delove bacio u WC šolju.

Istražitelji su pronašli mesto zločina nakon što su proverili dva telefona Piva, čiji je brat prijavio nestanak 10. avgusta.

Dobro poznavao navodnog ubicu

Policija veruje da bi Valčinov motiv mogao da bude ljubomora, jer je on počeo da ulaže u kriptovalute u isto vreme kada i Piv.

Međutim, Piv je od toga napravio imperiju dok je Valčinov nastavio da radi kao barmen.

Policija je saopštila da je na kameri koja snima stan u kom je pronađen Piv zabeleženo da on i Valčinov ulaze zajedno u zgradu neposredno pre ubistva.

Od tada Piv više nije izašao iz zgrade, dok je osumnjičeni izlazio sam i više puta se vraćao u stan.

Valčinov je navodno pobegao u hotel u Vitoši, ali je policija ušla u trag njegovom telefonu i sada intezivno traga za njim.

Takođe, policija je utvrdila da je Valčinov imao i pomagača Konstantina Subotinova, koji je imao zadatak da sakrije delove Pivovog tela.

Po hapšenju, Subotinov je priznao da je ubici pomogao da sakrije delove tela žrtve tako što je neke od njih svojim automobilom odvezao u Vitošu, gde su posmrtni ostaci navodno zakopani.

Kako je otkrio, on je zakopao glavu ubijenog Piva, dok je Valčinov ostale delove tela bacio u WC šolju, što je i dovelo do zapušavanja cevi.

Inače, Piv je diplomirao na američkom univerzitetu i izgradio svoje bogatstvo kroz kripto ulaganja.

Drugi kripto kralj brutalno ubijen u poslednjih mesec dana

Piv je drugi kripto kralj koji je pronađen mrtav u brutalnim okolnostima u roku od mesec dana. Delovi tela Fernanda Pereza Algabe pronađeni su u crvenom kovčegu bačenom u Buenos Ajresu 23. jula nakon što je nestao pet dana ranije.

Pročitajte još:

Pored ovog, Bugarsku trenutno potresa i brutalno ubistvo kontroverznog biznismena Alekseja Petrova, koje se dogodilo u sredu nasred ulice u Sofiji.

Algaba je na svom Instagram profilu isticao ekstravagantan životni stil finansiran kriptoulaganjima. U kovčegu koji je otkriven nalazile su se Algabine noge i jedna podlaktica. Argentinski mediji javili su da su delovi tela amputirani, što sugeriše da je reč o radu profesionalca. Obdukcija je pokazala da je žrtva upucana tri puta pre nego što je raskomadana.

Tokom 1990-ih, ubistva javnih ličnosti i poznatih biznismena bila su uobičajena pojava u Bugarskoj, ali je novi izliv nasilja šokirao zemlju i policija je pojačala mere bezbednosti na ulicama.

BONUS VIDEO Mesto zločina u Rumi