Foto: Printscreen/TikTok/sabian.7

Radnik jedne hrvatske pekarske kompanije snimljen je kako gazi hleb koji se nalazi u korpama.

Na šokantnom snimku jasno se vidi radnik koji ulazi u kamion i potom gazi hleb kako bi preko korpe nesmetano mogao da postavi drugu.

„Evo kako se jeftina radna snaga odnosi prema nama! Dobar apetit“, navodi se na snimku koji kruži društvenim mrežama.  Uz video je navedeno i: „Radnik gazi kruh koji nas hrani.“

@sabian.7 RADNIK GAZI KRUH KOJI NAS HRANI 🇭🇷# Croatia #radnici #dostava #kruh #rijeka #foryou ♬ Oh No – Kreepa

Oglasila se i kompanija „Mlinar“ koja je nakon snimka saopštila da je reč o starom hlebu, koji navodno nije bio namenjen za konzumaciju. Hleb je trebalo dostaviti lokalnoj bioelektrani gde se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije.

„Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome radnik „Mlinara“ nogama pritiska stari hleb. Želimo dodatno i nedvosmisleno da naglasimo da se radi o neprodatom hlebu sa tržišta, koji je jednodnevni proizvod i koji se svakodnevno odvozi, a nije namenjen daljoj konzumaciji“, navodi kompanija, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Hleb iz povrata se navodno odvozi u bioelektranu Energija Gradec gde se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije.

„Sirovina se ne koristi ni za ljudsku ni za stočnu hranu već isključivo za biomasu koja se koristi za proizvodnju električne energije“, navodi kompanija.

Poručili su da je radnik upozoren što mimo pisanih procedura pokušao da ubrza proces skupljanja neprodatog hleba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar