Vladimir Solovjev i Vladimir Putin
Vladimir Solovjev i Vladimir Putin Foto: Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia, EPA-EFE/MIKHAIL TERESHCHENKO / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Najpoznatiji ruski voditelj i propagandista ruskog predsednika Vladimira Putina, Vladimir Solovjev, u svojoj je nedavnoj emisiji na ruskoj državnoj televiziji izgubio kontrolu zbog vojne pomoći koju su Ukrajini obećali SAD i ostale zemlje Zapada, kao i zbog načina na koji je Kremlj reagovao na tu vest.

Tokom monologa u svojoj radioemisiji „Puni kontakt“ Solovjev je besneo zbog isporuke tenkova Abrams iz SAD-a i tenkova Leopard 2 iz Nemačke, koje će Ukrajina uskoro dobiti.

Uprkos tome što isporuka nije ispunila zahteve Kijeva za najmanje 300 tenkova, Solovjev je upozorio svoje slušaoce da ne podcenjuju količinu oklopnih vozila koja se šalju, sugerišući da će na kraju ukrajinski saveznici „isporučiti sve“.

„Hitler će biti rehabilitovan“

Rekao je da je već upozorio da će Adolf Hitler biti „rehabilitovan“ osvrćući se na Putinovo opravdanje kako je invazija pokrenuta u svrhu denacifikacije Ukrajine, prenosi Index.hr.

„Treći svetski rat je već u toku“, rekao je u snimku koji je na Tviteru objavila novinarka i osnivačica ruskog Media Monitora Džulia Dejvis. „I Zapad se vratio svojim nacističkim korenima“, dodao je.

Solovjev je okrivio Rusiju što je dopustila da se to dogodi i postavio pitanje zašto Moskva nije izvela napade na Njujork ili Vašington. Rekao je da je to trebao biti najmanji odgovor na sabotažu gasovoda Severni tok prošle godine, za koju se Moskva i Zapad međusobno optužuju.

„Svi bi trebali da gore“

„Digli su nam u vazduh gasovode… Isporučuju teške tenkove“, rekao je. „Prestanite govoriti o crvenim linijama – to je potpuno prazna fraza.“

„Berlin, Pariz, Madrid, London, Vašington svi bi trebali da gore“, rekao je i upitao „zašto Kijev nije izbrisan s lica zemlje“ nakon što je „nacistička nacija“ Ukrajine okrivljena za napade na rusku teritoriju, kao u Belgorodu“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zašto Odesa, Harkov, Dnjepropetrovsk još uvek postoje?“ upitao je Solovjev, takođe osuđujući „ćutanje“ Moskve o predstojećoj isporuci zapadnog oružja Kijevu.

„Jesmo li uništili ijednu bazu na teritoriju NATO-a? Ne. Jesmo li izveli napade na podle poljske pse? Nismo učinili ništa“, rekao je.

„Zašto nuklearno oružje nije u stanju pripravnosti?“

Solovjev, koji je u svojoj večernjoj televizijskoj emisiji redovno govorio da bi Moskva trebala upotrebiti svoje nuklearne kapacitete protiv zemalja koje podržavaju Ukrajinu, upitao je: „Kako planiramo da odgovorimo?“

„Urlanjem da je izbegavanje nuklearnog rata najvažnija stvar? Zašto onda, dovraga, imamo zalihe taktičkog i strateškog nuklearnog oružja? Da se bojimo da ga upotrebimo? Imamo strateško nuklearno oružje, zašto nije u stanju pripravnosti?“ vikao je Solovjev.

BONUS VIDEO: Rusi raketirali Kijev u novogodišnjoj noći – pogođen hotel u centru grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar