Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia,BULENT KILIC / AFP / Profimedia,Wikimedia Commons/Allocer,SERGEI KARPUHIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom današnjeg obraćanja na onlajn sastanku Šangajske organizacije za saradnju rekao da je globalni sukob sve izvesniji i da će se Rusija suprotstaviti sankcijama i provokacijama.

Putin se zahvalio članicama Šangajske organizacije za saradnji na „podršci zaštiti ruskog ustavnog poretka” tokom oružane pobune grupe Vagner.

Dodao je i da je ruski narod konsolidovaniji nego ikada ranije.

„Ruski politički krugovi i celo društvo jasno su pokazali solidarnost i visoku odgovornost za sudbinu otadžbine predstavljanjem jedinstvenog fronta protiv pokušaja oružane pobune. Koristim priliku da se zahvalim moje kolege iz zemalja ŠOS-a koji su izrazili podršku akcijama ruskog rukovodstva u zaštiti ustavnog poretka, života i bezbednosti građana. Izuzetno cenimo to“, rekao je Putin.

Pročitajte još:

Takođe je rekao da Moskva planira da ojača veze sa Šangajskom organizacijom za saradnju i podržao prelazak na plaćanje u lokalnoj valuti u spoljnoj trgovini. On je takođe upozorio da je potencijal za sukobe i rizik od globalne ekonomske krize u porastu.

BONUS VIDEO Putin u iznenadnoj poseti frontu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare