Vladimir Putin Foto:Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Ruski predsednik Vladimir Putin sada održava sastanak sa šefovima ruskih službi bezbednosti, prenose ruski mediji.

Na sastanku je, kako se navodi, i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin zahtevao je da Šojgu bude smenjen pre nego što je u subotu krenuo u marš ka Moskvi, prenosi BBC.

Putin je zahvalio službama bezbednosti za njihov rad. Predložio je da zvaničnici bezbednosti analiziraju situaciju koja se dogodila u subotu.

Vladimir Putin Foto:Sputnik/Valery Sharifulin/Pool via REUTERS

„Okupio sam vas da vam zahvalim na odrađenom poslu u proteklih nekoliko dana“, rekao je ruski predsednik države otvarajući sednicu.

„Razgovaraćemo i o zadacima koji nam predstoje kao rezultat analize događaja koji su se desili u zemlji“, dodao je Putin.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastanku prisustvuju pored Šojgua prisustvuju i generalni tužilac Igor Krasnov, šef administracije Kremlja Anton Vajno, ministar unutrašnjih poslova Rusije Vladimir Kolokoljcev, direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije Aleksandar Bortnjikov, šef Rosgvardije Viktor Zolotov, šef Federalne službe za odbranu Rusije (FSO) Dmitrij Kočnjev i rukovodilac istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin, prenosi Sputnjik.

Tokom noći 24. juna u Rostovu na Donu snage „Vagnera“ zauzele su štab Južnog vojnog okruga, nakon izjave Evgenija Prigožina da je ruska avijacija izvela napade na kampove te vojne grupe. Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti Rusije su te navode demantovali.

BONUS VIDEO: Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar