Foto: avonandsomerset.police.uk

Britanski zatvorenik sa najdužim stažom, koji je proveo 57 godina u zatvoru zbog ubistva i nekoliko silovanja, ponovo je završio u zatvoru nakon što je osuđen za još jedan seksualni napad dok je bio na slobodi u svojim 80-im.

Ronald Evans (82) prvi put je osuđen na doživotni zatvor 1963. godine nakon što je silovao i ubio ženu u Notingemu. Pušten je 11 godina kasnije, ali je ponovo zatvoren 1979. nakon niza seksualnih napada u oblasti Bristola, zbog kojih je postao poznat kao „silovatelj Kliftona“, piše Telegraf.

Evans je pušten na slobodu po drugi put 2018. godine, ali je sada proglašen krivim za zlostavljanje žene koju je upoznao u društvenom centru u kojem je volontirao.

Poroti je rečeno za njegove prethodne seksualne zločine, ali ne i da je silovao i ubio Ketlin Hitkot, 21-godišnju prodavačicu u Notingemu, 1963. godine.

Evans je priznao zločin nakon što je policija pronašla imovine žrtve u njegovoj kući.

Foto: Tanjug/Dave Higgens/PA via AP

Oslobođen je doživotne kazne zatvora 1975. godine, ali je dve godine kasnije „terorisao“ klifotnsku oblast i Durdam Daun u Bristolu ciljajući žene između 18 i 30 godina.

Na kraju je uhvaćen 1977. godine kada je bristolska policija pokrenula operaciju „Zamka za med“, u kojoj je 11 policajaca noću lutalo ulicama ne bi li uhvatili ubicu.

#related-news_0

Evans je pušten na slobodu po drugi put u novembru 2018. i počeo je da volontira u društvenom centru u severnom Londonu.

Optužen je za seksualni napad na dve žene, ali je negirao optužbe, insistirajući da je bio samo ljubazan prema navodnim žrtvama.

„Evans je leopard koji ne može da se promeni. Uprkos godinama, on je bio i ostao seksualni predator“, rekla je tužiteljka Loren Sejls.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar