Foto: Instagram/dimanova

Osnivač pop grupe čija je pesma postala himna tokom antiratnih protesta u Rusiji poginuo je u 34. godini u nedelju, prenosi Newsweek.

Pevač Dima Nova, čije je pravo ime bilo Dmitrij Svirgunov, utemeljio je popularnu grupu Cream Soda koja je u pesmi „Aqua Disco“ kritikovala navodnu vilu ruskog predsednika Vladimira Putina vrednu 1.3 milijarde dolara.

Navedena pesma se često pevala na protestima pre i u ranim danima ruske vojne invazije na Ukrajinu, a protesti su brzo postali poznati kao „Aqua Disco Party“.

Svirgunov je propao kroz led dok je prelazio reku Volgu u Jaroslavskoj oblasti, piše Meduza. U trenutku nesreće se nalazio u društvu brata i još dvojice prijatelja. Cream Soda je u ponedeljak na Instagramu potvrdila da je Svirgunov preminuo.

PROČITAJTE JOŠ

„Sinoć se dogodila tragedija. Naš Dima Nova je u društvu prijatelja šetao uz Volgu i pao kroz led. Ministarstvo za vanredna stanja još uvek traži njegovog brata Romu i prijatelja Gošu Kiseleva. Aristarh, naš prijatelj koji je takođe pao kroz led je pronađen, ali mu nije bilo spasa. Čim budemo imali informacije iz Ministarstva za vanredne situacije, obavestiti ćemo vas“, napisali su iz grupe.

Članovi grupe Cream Soda su postale ikone antiratnog pokreta kad je ruski komičar Aleksander Gudkov upotrebio jednu od njihovih pesama kako bi ismejao Putina koji je optužen da je izgradio raskošnu vilu vrednu 1.3 milijarde dolara u blizini grada Gelendžika na ruskoj južnoj obali Crnog mora koristeći prihode od korupcije.

BONUS VIDEO Mala sirena u Kopenhagenu vandalizovana: Na postamentu nacrtana ruska zastava