Foto: Mourad ALLILI / Sipa Press / Profimedia

Policija je, prema pisanju francuskih medija, pronašla telo dečaka Emila, koji je prošlog jula nestao u Francuskoj.

Kako prenosi francuski Liberation, u saopštenju za javnost objavljenom 31. marta, tužilac je saopštio da su posmrtni ostaci dečaka pronađeni u blizini zaseoka gde je nestao. Genetska analiza je dokazala da je u pitanju Emil.

„Nacionalna žandarmerija je 30. marta 2024. godine obaveštena o pronalasku kostiju u blizini zaseoka Verne“, navodi se u saopštenju. Istraživači su izvršili analize genetske identifikacije koje su 31. marta dovele do zaključka da su to kosti Emila S.

Foto: Mourad ALLILI / Sipa Press / Profimedia; Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Nestanak malog Emila

Emil je poslednji put viđen 8. jula 2023. godine oko 17.15, u jedinoj ulici ovog malog grada od 25 stanovnika koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.200 metara, na padinama masiva Troa-Eveš. Dete je došlo na odmor u vikendicu babe i dede kada je nestalo.

Prema zvaničnoj rekonstrukciji događaja, koju su potvrdili najbliži nestalog dečaka, Emil je bio bez nadzora svega nekoliko minuta na dan nestanka.

Naime, tog dana su ga baka i deka ostavili samog u bašti, dok su pakovali stvari za piknik u prirodi na koji je trebalo da pođu svakog minuta.

Foto: Thibaut Durand / AFP / Profimedia; Durand Thibaut/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia; Mourad ALLILI / Sipa Press / Profimedia

Međutim, kada su izašli u dvorište kuće kako bi dozvali mališana, njega nije bilo. Kako su naveli, pomislili su da je otišao do kola. Ipak, ni tamo ga nisu pronašli.

Odmah su pozvali Emilove roditelje, a zatim i policiju. Zvanična potraga započela je oko 17:15, kada su članovi porodice, policija, radnici hitne pomoći i lokalni meštani krenuli da pregledaju okolinu kuće i sela.

Poslednji put je viđen kako izlazi iz dvorišta kuće bake i deke i odlazi u nepoznatom pravcu. To su policiji ispričale dve osobe, koje su kažu i da su ga nakon toga „izgubile iz vida“.

Potraga je prvobitno obuhvatala teritoriju od pet kilometara, da bi nakon prvog dana bila proširena. Zatim su joj se priključili i helikopteri, dronovi sa termo kamerom i psi tragači, kao i više od 500 dobrovoljaca.

POGLEDAJTE JOŠ:

Uz to, iz helikoptera je preko zvučnika emitovana poruka njegove majke. Cilj je bio da se dečak natera na reakciju ako se negde krije.

U potrazi je učestvovalo i 800 žandarma, izvršen je i pretres svih kuća u selu, a policija je pozvala sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave.

Nadležni organi su objavili fotografiju i opis deteta društvenim medijima i emiterima, na kom se vidi smeđe oči i plavu kosu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare