Princeze Judženi i Beatris Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Britanske princeze Beatris i Judžini su dugo bile omiljene članice kraljevske porodice. Međutim, anketa koju je nedavno sproveo britanski časopis "Hello" pokazala je da su bratanice kralja Čarlsa postale prave zvezde u usponu i da su popularnije nego ikada pre. One će najverovatnije preuzeti više dužnosti u narednom periodu jer kralj, Kejt Midlton, ali i njihova majka Sara Ferguson, boluju od raka.

Nekada stidljive tinejdžerke kojima je bilo neprijatno kada se nađu u centru pažnje sada su elegantne, samouverene žene koje su srećne što se njihov glas čuje dok podržavaju stvari bliske njihovom srcu.

Obe su našle zadovoljstvo i u svom ličnom životu i karijeri i prisutne su u životu majke Sare, vojvotkinje od Jorka, kojoj je tokom prošle godine dijagnostikovan rak dojke i kože.

Sara Ferguson Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

„Ne mogu da budem ponosnija na Beatris i Judžini, jake, nezavisne mlade žene koje su moje najveće dostignuće. Moje devojke su divno vaspitane i posvećene su dužnosti na sve načine. Nedostaje im baka, ali su toliko naučile od pokojne kraljice: poniznost i dobrotu sa saosećanjem i snagom. Hrabre su i smele. One su briljantne majke i izgradile su divne porodice. Njihovi muževi me takođe podržavaju kroz sve što prolazimo, ne samo moju bolest. Mi jedni druge zovemo stubovima jer se podržavamo, šta god da bude“, rekla je Sara Ferguson za „Hello“.

Prema sprovedenoj anketi, više od polovine anketiranih ljudi želi da princeze Beatris i Judžini preuzmu istaknutije uloge u kraljevskoj porodici, dok ih 82 odsto anketiranih smatra odličnim uzorima jer su zaposlene žene, supruge i majke.

Princeza Judžini (34) opisala je nju i Beatris (35) kao sestre koje su najveća podrška jedna drugoj.

Princess Eugenie of York Jack Brooksbank
Princeza Judžini i Džek Bruksbenk Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

„Mi smo mlade žene, pokušavamo da gradimo karijere i imamo lične živote, a mi smo i princeze i sve ovo radimo u javnosti. Mi nismo bliznakinje, ali ideš kroz život znajući kroz šta ona druga prolazi, ona je dosadna kada želi da bude, ja sam joj stvarno dosadna, ali se volimo i najbolje smo prijateljice“, rekla je Judžini.

Kao članovi kraljevske porodice koji ne pripadaju „senior klubu“, sestre ne obavljaju zvanične angažmane, niti primaju novac iz javne kase, ali ostaju istaknuti članovi porodice i smatra se da im je kralj Čarls jako naklonjen.

Prošlog meseca pridružile su se svojoj rođaki Zari Tindal na trkama u Čeltenhemu, dok su za Božić bile zajedno sa kraljem i ostatkom porodice u crkvi u Sandringemu, gde se Sara Fergusom takođe iznenađujuće pojavila prvi put nakon više od 30 godina.

Princeza Beatris
Princeza Beatris Foto: EPA/ANDREW COWIE

One su takođe bile u Vestminsterskoj opatiji da podrže svog strica na krunisanju prošle godine.

Beatris se takođe pridružila Kejt Midlton i princu Vilijamu u Jordanu prošlog leta, kako bi predstavljala kraljevsku porodicu na venčanju prestolonaslednika Huseina i princeze Radžve, gde je blistala u rumeno ružičastoj haljini i Jork tijari.

Beatris je udata za Edoarda Mapelija Mocija i sa njim ima ćerku Sijenu.

„Ona ima divan porodični život, izuzetno je uspešna u karijeri i ima lep društveni život. Mislim da je nikada nisam videla tako srećnu. Ona ima najboljeg muža, ona i Edo su savršen par i sjajan tim, tako su srećni i zaljubljeni i tako se dobro dopunjuju“, otkrila je jedna prijateljica princeze Beatris.

O njenoj ćerki Sijeni takođe ima samo reči hvale.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Sijena je apsolutno divna i izgleda baš kao Bea. Bea ima dobro srce i ljubazna je osoba, tako da joj je majčinstvo prirodno leglo. Ona je fantastična mama. Imala je Volfija, Edovog sedmogodišnjeg sina, u svom životu otkako su se ona i Edo upoznali i uvek bila je neverovatna sa njim. Ona je izuzetno nežna i uključena u živote dece“, rekla je prijateljica princeze.

Judžini je udata za Džeka Bruksbenka i sa njim ima dva sina.

BONUS VIDEO Obraćanje Kejt Midlton o borbi protiv kancera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare