Foto: Mihajlo Maricic / Panthermedia / Profimedia

ITN je na svom Tviter profilu objavio da je preminula urednica zdravlja i nauke ITV Njuza. Televizijska voditeljka Emili Morgan preminula je u 45. godini života okružena porodicom nakon kratke borbe s rakom pluća. Poznata novinarka izrazila je želju da je ne pamte po njenim karijernim postignućima, već kao majku, suprugu, sestru, ćerku i prijateljicu, jer je to ono što je bitno.

Kako prenosi Jutarnji list, Emili je s prve linije izveštavala o pandemiji koronavirusa, a novinar Gerant Vinsent ponovio je njene poslednje želje dok se borio sa suzama odajući počast preminuloj kolegenici na kraju vesti.

„Nakon kratke bolesti napustila nas je koleginica i voljena prijateljica Emili Morgan. Emili je ovde radila 23 godine, prvo iza kulisa kao producentkinja, a nakon toga je izveštavala o političkoj i zdravstvenoj situaciji u zemlji. Sa 45 godina bila je na vrhuncu svoje karijere s čime mogu da se slože svi koji su pratili njeno izveštavanje o pandemiji koronavirusa“, rekao je Vinsent, prenosi Jutarnji list.

Dodao je da je Emili bila supruga, majka dvema ćerkama, sestra i ćerka i da su misli njenih kolega sa njenom porodicom.

„Emili je bila ponosna što je novinarka, ali je bila još ponosnija na svoju porodicu“, zaključio je Vinsent.

Pročitajte još...

Poruke saučešća ne prestaju da pristižu, urednik ITV Netvork Njuza Endru Dagnel poručio je da se saoseća s njenom porodicom.

„Šaljemo im našu ljubav i podršku u ovom nezamislivo teškom trenutku. Emili je bila izuzetna novinarka, odana majka i supruga i pravi pionir u našem području. Njeno prijateljstvo, profesionalizam i ogroman doprinos našoj industriji i javnom govoru neće biti zaboravljeni“, rekao je Dagnel.

BONUS VIDEO Železnička nesreća u Holandiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar