Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

U fabrici za reciklažu u gradu Ričmondu u američkoj saveznoj državi Indijani izbio je ogroman požar iz kojeg se širi otrovan dim.

Gradonačelnik Ričmonda, koji je ranije upozoravao da postoji „rizik od požara u fabrici za reciklažu“ naredio je evakuaciju oko 2.000 ljudi jer se očekuje da će borba protiv vatrene stihije trajati danima, prenosi Si-En-En.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Šef vatrogasne službe Indijane Stiv Džons rekao je na konferenciji za novinare da je gust, crni dim koji se širi iz žarišta „definitivno toksičan“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Postoji mnoštvo različitih hemikalija koje se oslobađaju kada se zapali plastika i to je zabrinjavajuće“, rekao je Džons i istakao da se očekuje da će vatra goreti danima.

Foto: Tanjug/Julie Roe via AP

Za sada nije utvrđeno šta je izazvalo požar, a prema rečima lokalnih zvaničnika, to se neće znati sve dok vatra ne bude potpuno ugašena.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Testiranja američke Agencije za zaštitu životne sredine za sada nisu detektovala prisustvo toksičnih jedinjenja kao što su stiren ili benzol, a praćenje kvaliteta vazduha biće nastavljeno, izjavio je koordinator lokalne službe hitne pomoći.

Foto: Tanjug/Julie Roe via AP

Za sada, takođe, nema informacija o povređenima ili materijalnoj šteti.

BONUS VIDEO:Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar