Foto:Facebook/Justina Valva/Suffolk County Sheriff

Tomas Valva preminuo je od hipotermije 17. januara 2020. godine. Dečak koji je imao samo osam godina, umro je nakon što je proveo noć na ledenom podu garaže svog oca, koji je policajac u Njujorku.

Majkl Valva je 2017. godine dobio delimično starateljstvo nad tri sina – Entonijem, Tomasom i Endruom, a njihova majka Džustina Zubko-Valva se žestoko borila protiv te odluke.

Ona je snimala modrice na telima svoje dece i tvrdila je da su joj deca zlostavljana. Takođe je objavljivala i snimke na kojima njeni sinovi kažu da im nije dozvoljno da kažu da im majka nedostaje.

Detalji užasnog zlostavljanja koje su dečaci doživeli, sada su predstavljeni na suđenju Majklu Valvi. Njemu se sudi zbog ubistva deteta, prenosi Independent.

Tomas Valva Foto:Facebook/Justina Valva

Bivši policajac (43) i njegova verenica Angela Polina (45) optuženi su da su malenog Tomasa zaključali u garažu u kući na Long Ajlendu. Pustili su dete da se smrzne do smrti.

Polina je Majklu navodno poslala snimak na kojem se vidi kako Tomas leži na hladnoći smrzava se. Majkl je tada radio noćnu smenu.

Kada je Hitna pomoć stigla sledećeg jutra, napolju je bilo 19 stepeni. Malenog Tomasa su našli golog, sa pantalonama spuštenim na kolenima, bez ijednog ćebeta. Dečak je u bolnici od otkazivanja organa izazvanih hipotermijom.

Mišel Valva Foto:Suffolk County Sheriff

Dok je svedočila na sudu u ponedeljak, Tomasova učiteljica Mišel Kaljano briznula je u plač dok se prisećala kako je davala hranu dečaku.

Ističe da je dečak bio toliko mršav da bi pojeo i „ostatke sa poda u školi“. Navela je da se nadala da Polina to neće saznati i onda se osvetiti dečaku.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegova učiteljica je rekla da je Tomas često bio gladan, zbog čega je rešila da beleži svaki put kada bi potražio hranu.

„Bio je tako mršav, mogla sam da mu vidim kosti“, rekla je ona.

Školski direktor je takođe svedočio prošle nedelje. Naveo je da su deca često dolazila u školu sa posekotinama na licu, crvenih obraza, ruke su im bile hladne, prekriveni fekalijama i urinom.

Od početka suđenja ocu monstrumu, školski zvaničnici su rekli da su bili preplavljeni pozivima o zlostavljanju.

Prema optužnici iz 2020. godine, navodi se da su deca spavala u sobi koja nije imala pristup kupatilu. Kažnjavani su tako što su primorani da spavaju na podu bez jastuka ili ćebadi, rekli su tužioci.

Nakon što je Tomas preminuo, njegov otac je navodno pokušao da izbriše snimke zlostavljanja na telefonu. Međutim, vlasti su uspele da ih povrate.

BONUS VIDEO: U padu visećeg mosta u Indiji više od 90 mrtvih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare