Foto: Tanjug/Jacob King/PA via AP

Tri osobe su pronađene mrtve, a jedan muškarac je uhapšen nakon što je policija proglasila "veliki incident" u Notingemu. Tri dramatična događaja su obeležila ovo jutro u engleskom gradu, a akcija policije još uvek traje.

Policija kaže da su pozvani nešto posle 4 sata ujutru, gde su dve osobe pronađene mrtve na ulici, prenosi Skaj njuz.

Policajci su zatim pozvani na još jedan incident nešto više od jednog kilometra dalje, u kojem je kombi pokušao da pregazi tri osobe. Trenutno su svi u bolnici sa teškim povredama.

Treći muškarac je kasnije pronađen mrtav u jednoj od ulica u blizini.

Policija navodi da je uhapsila 31-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je izvršio ubistvo i on je u pritvoru.

Snimak hapšenja

Dramatični video osvanuo je na društvenim mrežama. Video prikazuje dva policajca kako obaraju čoveka za trotoar pored belog kombija, čiji su ulazna vrata otvorena, prenosi Dejli mejl.

Centar grada je i dalje blokiran sa desetinama policijskih automobila, vatrogasnih vozila i vozila hitne pomoći na licu mesta, zajedno sa specijalistima u pancirima.

Ispovesti svedoka

Svedok je rekao za GB Njuz da je čuo nešto što je zvučalo kao pucanj pre nego što je video kako naoružana policija hapsi čoveka nakon što ga je izvukla iz belog kombija oko 5.30 ujutro.

Iz kombija su izneti ranac i veoma veliki nož, a muškarac se opirao hapšenju, rekao je svedok i dodao da se incident dogodio na Bentink Roadu.

Čovek je nosio šešir, a svedok, koji nije želeo da bude imenovan, nije mogao da mu vidi lice.

„Jutros smo se probudili oko 5.30 ujutro uz nešto što je zvučalo kao pucnjava i izašli smo na prozor, a naoružana policija je istrčala iz automobila. Nismo zapravo videli pucnje ili bilo šta, ali je sigurno zvučalo kao da su staklo razbijeno u kombiju… Nisam video osobu koja je to bila, ali sam video da je uhapšen. Videli smo čoveka prikovanog na zemlju i više naoružanih policajaca koji su ga okružili, a zatim se kasnije pojavilo još naoružanih policajaca“, dodao je.

Foto: Tanjug/Jacob King/PA via AP

Lokalni stanovnik Glen Greton rekao je da su ga oko 5 sati ujutro probudili zvuci niza policijskih automobila koji su prolazili pored njegove kuće.

PROČITAJTE JOŠ:

Oglasila se policija

Glavna inspektorka Kejt Mejnel rekla je da policija veruje da su incidenti povezani.

„Ovo je užasan i tragičan incident koji je odneo živote tri osobe. Ova istraga je u ranoj fazi i tim detektiva radi na utvrđivanju šta se tačno dogodilo“, rekla je ona.

Policajci i druge hitne službe ostaju na nekoliko lokacija, uključujući raskrsnicu Maid Marian Vai u Gornjem parlamentu.

Foto: Tanjug/Jacob King/PA via AP

Tramvajska mreža Notingem ekspres tranzit (NET) takođe je saopštila da je obustavila sve usluge zbog „velikih policijskih incidenata u gradu i predgrađima“. Zatvoreno je šest puteva u gradu.

Nacionalni oficiri za međuagencijsku vezu, koji koordiniraju reagovanje policije, hitne pomoći i vatrogasnih službi, takođe su bili na licu mesta. Oni su nacionalni međuagencijski oficiri za vezu (NILO) – deo elitnih snaga uspostavljenih nakon bombaškog napada na arenu u Mančesteru.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar