Foto: Instagram/shanukkk

Jedan od najpotresnijih videa iz Izraela koji je obišao svet je onaj na kojem se vidi kako teroristi Hamasa u Pojas Gaze prevoze nago i izmučeno telo mlade Nemice Šani Luk, koja je u Izrael došla na muzički festival. Njena očajna majka sada traži pomoć, jer ne dobija nikakve vesti o svojoj ćerki, prenosi nemački RTL.

Rikarda Luk, majka devojke, uverena je da se na snimku vidi upravo njena ćerka, te sada očajnički pokušava da dobije bilo kakve vesti.

Samo nekoliko sati ranije, ona je razgovarala sa svojom ćerkom putem telefona, kada joj je Šani rekla da traži mesto na kojem će se sakriti i zaštititi.

PROČITAJTE JOŠ

To su poslednje reči koje je Rikarda Luk čula od svoje ćerke. A Šani je samo želela da se dobro provede – u petak je prisustvovala elektronskom festivalu u pustinji Negev.

U subotu, u ranim jutarnjim satima, nju i ostale žurke zahvatio je teror Hamasa.

U međuvremenu, u slučaj se uključila Nemačka ambasada, dok porodica strahuje da je njihova ćerka ne samo bez svesti, već mrtva, te da više nikada neće moći da je zagrle.

Podsećamo, Šani je jedna od ljudi koja je napadnuta od strane pripadnika Hamasa, koji su je zarobili, nakon čega je njeno telo stavljeno na prikolicu kamioneta i uz slavlje paradirano kroz Pojas Gaze. Na snimku koji je obišao svet, vidi se kako muškarci pljuju, omalovažavju i viču pred telom devojke dok se voze kroz Gazu. Izraelski mediji preneli su da je ona ubijena, dok majka smatra da je oteta i odvedena u Gazu.

Foto: Mohammed ABED / AFP / AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Podsećamo, Hamas je u subotu pokrenuo napad na Izrael, a ubijeno je, prema poslednjim zvaničnim informacijama, više od 600 ljudi.

Sve najnovije informacije iz Izraela možete pratiti u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Palestinski napadači izvlače izraelskog vojnika iz tenka