Foto: Steve Sanchez Photos / Shutterstock, Printscreen Instagram

Policija u američkom gradu Kohasetu i dalje intenzivno traga za Anom Volš (39), rođenom Beograđankom, koja je nestala na Novu godinu pošto nije uspela da stigne na let za Vašington, a u potragu za njom uključeni su i psi tragači.

Detektivi iz Masačusetsa i ostale bezbednosne agencije danonoćno traže nestalu Anu, majku tri dečaka kojoj se svaki trag izgubio kada je 31. decembra krenula da se ukrca na avion na aerodromu Logan u Bostonu.

Policija je zatražila pomoć javnosti u pronalaženju Ane Volš, koja je poslednji put viđena u svom domu u Kohasetu na Novu godinu.

Policija Kohaseta održala je konferenciju za novinare u petak kako bi pružila najnovije informacije o slučaju. Šef policije Kohaseta Vilijam Kvigli rekao je da njegovi detektivi i nekoliko drugih, uključujući državnu policiju Masačusetsa, rade „danonoćno” na slučaju.

„U ovom trenutku radi se o istrazi nestale osobe“, rekao je Kvigli. „Samo pokušavamo da lociramo Anu i da je bezbedno vratimo kući. Nemamo ništa što bi potvrdilo bilo šta sumnjivo ili kriminalno.“

U međuvremenu, izbio je veliki požar u bivšoj porodičnoj kući Volšovih u Kohasetu, vredne 1,4 miliona dolara. Ana Volš je takođe živela u ovoj rezidenciji do pre nekoliko meseci. Požar je izbio na krovu kuće, a zvaničnici su pojasnili šta se zapravo dogodilo.

„Požar je izbio u bivšoj kući porodice Volš na u Kohasetu, odakle su se iselili u aprilu. Vatrogasci su reagovali nakon što su stanovnici prijavili da su osetili miris dima, a zatim ga videli. Evakuisane su tri odrasle osobe, uključujući dadilju i 21-mesečno dete. Niko nije povređen“, rekao je u petak uveče šef vatrogasne službe Kohaseta Džon Dokrej.

Kako je preneo NBS10boston, istražitelji su utvrdili da ovaj požar nije sumnjiv i da je vatra buknula na oštećenom cevovodu spojenom na kamin na prirodni gas.

Ova 39-godišnjakinja je poslednji put viđena u svojoj kući u Kohasetu oko oko 5 sati ujutro na Novu godinu. Njen nestanak je u sredu prijavio njen muž, a policiju je istovremeno pozvao i njen poslodavac u Vašingtonu i rekao da se nije pojavila.

Volšova je imala avionsku kartu za Vašington, gde je putovala nedeljno na posao, rezervisanu 3. januara, a ne 1. januara, rekao je šerif , ali se pretpostavlja da je pokušavala da dobije raniji let zbog hitne situacije na poslu.

Ana Volš radi u upravljanju imovinom, a par ima kuću i auto u Vašingtonu.

Šef Kvigli je rekao da policija u Kohasetu sarađuje sa vlastima u Vašingtonu, koje su pretražile i nisu pronašle tragove koji bi upućivali da je Ana bila u njihovoj kući u tom gradu.

„U fokusu je pokušaj da je lociramo“, rekao je Kvigli.

„Bilo da joj je potreban samo mali odmor ili tajm-aut. Ako je to slučaj, mi samo tražimo da ona pozove – sve što je potrebno je telefonski poziv da nam kaže da je dobro“, dodao je on.

BONUS VIDEO: Izgubljeni pas pronađen pomoću drona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar