Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA

Dva teretna broda sudarila su se na otvorenom moru u nemačkom zalivu kod Helgolanda u utorak rano ujutro. Za sada je nejasno zašto su se sudarili „Polesie” (dužine 190 metara i širine 29 metara) i „Veriti” (dužine 91, širine 14 metara). Prema informacijama BILD-a, šestoro mornara je nestalo.

Brodolom se dogodio oko pet sati ujutru, dvanaest nautičkih milja (22 kilometra) jugozapadno od Helgolanda.

Komanda  trenutno pretpostavlja da je teretnjak „Veriti“, koji plovi pod britanskom zastavom i bio je na putu iz Bremena za Imingem (Velika Britanija), potonuo nakon sudara. Jedna osoba je spasena iz vode i pruža joj se lekarska pomoć – preostalim članovima posade nema traga. Teretnjak, izgrađen u Holandiji 2001. godine, pripadao je britansko-holandskoj brodarskoj kompaniji „Faveršam Šips“.

Na društvenim mrežama se nakon nesreće pojavio radarski snimak, na kojem se vidi kako je brod Veriti potonuo nedugo nakon sudara, prenosi Bild.

PROČITAJTE JOŠ:

Brod „Polesie“ napravio zaokret i vratio se do tačke u kojoj je došlo do sudara. Ovaj brod, koji je plovio pod zastavom Bahama ostao je da pluta sa 22 ljudi na njemu.

Od ranih jutarnjih sati, nekoliko pomorskih spasilačkih kruzera je na putu ka mestu nesreće. Temperatura Severnog mora trenutno iznosi oko 15 stepeni. Bild piše da tamo duva vetar jačine 6, dok su talasi visoki tri metra.

BONUS VIDEO: Izrael objavio snimke sa telesnih kamera Hamasovaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar