Foto: TANJUG/Armani Press Office Via AP

Modni dizajner Đorđo Armani i desetine drugih bili su primorani da pobegnu iz svojih vila za odmor, dok se vatrogasci bore sa dva požara na sicilijanskom ostrvu Pantelerija.

Na fotografiji koju su objavile svetske agencije vidi se kako plamen zadire u Armanijevu vilu, ali je njegova pres služba rekla da je vatrena stihija zaustavljena u blizini imanja. Armani i njegovi gosti su evakuisani čamcima u sredu uveče.

Šef regionalne agencije za civilnu zaštitu Salvatore Kokina rekao je da sumnja da je požar podmetnut. Oko 30 ljudi je bilo promorano da potraži utočište u čamcima ili na sigurnijim delovima ostrva.

Vatrogasci su koristili kanadere da ugase vatru zajedno sa kopnenim timovima za zaštitu domova. Vlasti su saopštile da izgleda nijedna nekretnina nije uništena.

Đorđo Armani Foto: TANJUG/AP Photo/Michel Euler

Gradonačelnik ostrva Vićenco Kampo rekao je novinskoj agenciji ANSA da dva kanadera gase požare na teškom terenu i da je vetar oslabio.

„Posle velikog straha koji je požar izazvao u sredu uveče, kao noći provedene na terenu, sve se vraća u normalu. Izgleda da je najgore prošlo“, rekao je Kampo.

PROČITAJTE JOŠ:

Lokalni zvaničnii su apelovali na bilo kakvu informaciju koja bi pomogla da se identifikuje uzrok požara koji je počeo na dve tačke udaljene 400 metara.

Pantelerija se nalazi između Sicilije i Tunisa. Važi za popularnu plažu i destinaciju za planinarenje koja uključuje drevna arheološka nalazišta.

BONUS VIDEO: Veliki požar u Londonu, obustavljen železnički saobraćaj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar