Ilustracija: Shutterstock/meunierd

Vojnik Saša K.B. (31), zaposlenik Nemačke vojske s mesečnim primanjima od 1900 evra, završio je na optužnici splitskog tužilaštva zbog slučaja iz avgusta 2020. godine kada se u Makarskoj iživljavao nad dva poljska autobusa.

Osim što ih je u noći s 3. na 4. avgusta demolirao i usput izbušio gume, iz unutrašnjosti jednog je uzeo uniformu vozača autobusa vrednu 150 evra, a usput je potrgao i vrata aparata za kafu pričinivši preko 10.000 evra štete.

On se tereti za produženo kazneno delo oštećenja tuđe imovine i za krađu. S obzirom na utvrđeno, splitsko tužilaštvo predložilo je splitskom sudu izdavanje kaznenog naloga prema kojem bi Nemac bio osuđen na osam meseci zatvora, te da oštećenim firmama iz Poljske namiri 10.000 evra štete unutar šest meseci od presude.

Foto:shutterstock paul prescott

„Kriv sam. Bio sam na makadamskom parkingu gde su se nalazila dva poljska autobusa. Kamenom sam razbio više stakala na njima, na prednjem delu i sa strane, a razbio sam i vrata od aparata. Ujedno sam obukao uniformu vozača. Bio sam dosta pijan i žao mi je. Ne znam zašto sam to učinio.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prethodno sam veče proveo u jednom baru i imao sam na sebi zelene kratke pantalone i majicu sive boje, a kad sam došao do autobusa, uzeo sam kamen s poda i razbio stakla. Ne sećam se gde je tačno bila uniforma koju sam uzeo, a svoju sam skinuo i odložio u blizini. Na povratku sam se sreo s policajcem kojem sam rekao na nemačkom da sam nešto uradio s vozačem pa je tražio moju ličnu kartu“, pravdao se vidno osramoćen mladi Nemac od kojeg je oduzeta ukradena odeća.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar