mentalno zdravlje
Foto: Andrii Savchenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Devojčica Petra (12) iz jedne osnovne škokle u naselju Sasova u Banskoj Bistrici u Slovačkoj, završila je u bolnici nakon incidenta sa flašicom vode.

Naime, kako se navodi, neko je učenici šestog razreda sipao dezinfekciono sredstvo u flašu sa vodom, a kako prenose mediji, u pitanju su njeni drugovi iz razreda.

Dvanaestogodišnja devojčica ga je nesvesno popila i završila u bolnici na lečenju. Iako će fiziči biti dobro, psihički može da trpi posledice celog života.

O ovome je na društvenoj mreži izvestila Regionalna uprava PU Banska Bistrica.

Foto: Picture Partners / Alamy / Profimedia

„U predmetu je zabeležena krivična prijava, a radi se o sumnji na počinjenje krivičnog dela nanošenje telesne povrede u pokušaju. O tome da li se radilo o neprimerenoj podvali vršnjaka, moći će da se govori tek nakon odgovarajućeg ispitivanja svih činjenica“, saopštila je policija.

Dečija fakultetska bolnica i poliklinika Banska Bistrica potvrdili su da su u ponedeljak 24. aprila primili 12-godišnjeg pacijenta koji je progutao sredstvo za čišćenje na bazi hlora, prenose slovački mediji.

Njeno stanje je stabilno i nije životno ugrožena.

Škola negira tvrdnje o maltretiranju

Osnovna škola (ZŠ) Pieninska negira da je devojčica koja je nesvesno progutala tečno dezinfekciono sredstvo u školi dugo bila maltretirana.

PROČITAJTE JOŠ:

„Učenici nemaju pristup sredstvima za čišćenje koje se koristi. Zaključani su u prostorijama u koje deca ne mogu da dođu“, saopštili su iz škole.

Kako se ističe sumnja se da su Petri sredstvo za dezinfekciju u vodu sipale tri drugarice koje su ga ili ukrale od čistačice ili su ga donele od kuće, prenosi pravda.sk.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar