Hiljade pristalica Pedra Sančeza na ulicama Madrida protiv njegove ostavke Foto:Cezaro Da Luca / Sipa Press / Profimedia; :Jesús Hellín / ContactoPhoto / Profimedia; JesúS HellíN / Zuma Press / Profimedia

Pristalice španskog premijera Pedra Sančeza, oko 12.500 njih, organizovalo je protest podrške na kome su ga pozvali da ostane na čelu progresivne koalicione vlade sa krajnje levičarskom strankom Sumar i ne podnese ostavku.

Demonstracije su održane tokom vikenda ispred sedišta Socijalističke radničke partije (PSOE) u centru Madrida, a okupljeni su uzvikivali slogane kao što su „Pedro, ne odustaj“ ili „Pedro ostaje“, prenosi Euroaktiv.

Foto:Cezaro Da Luca / Sipa Press / Profimedia

Među okupljenima je bilo i nekoliko ministara, kao što je ministar finansija Marija Hesus Montero, koji bi, kako ocenjuju analitičari, mogao da zameni Sančeza ukoliko podnese ostavku. Očekuje se da će Sančez svoju odluku o ostavci saopštiti danas.

#related-news_0

Prošle nedelje, španski premijer je rekao da će u ponedeljak saopštiti da li će podneti ostavku zbog optužbi protiv svoje supruge Begonje Gomez za korupciju i trgovinu uticajem. Istraga protiv Begonje Gomez usledila je nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije Manos Limpijas (Čiste ruke), koja ima veze sa krajnjom desnicom. Grupa je navela da je Begonja Gomez iskoristila svoj uticaj kao supruga premijera da bi navodno obezbedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare