Foto: Tanjug/Dana Holby via AP

Verni pas rase džek rasel, koji je preživeo više od 10 nedelja u planinama u Koloradu posle smrti svog vlasnika, polako se oporavlja i dobija na težini.

Rič Mur star 71 godinu, iz Pagosa springsa u Koloradu, krenuo je sa psom Fini na planinarenje 19. avgusta, ali se nije vratio kući.

Potraga za njim bila je bezuspešna.

Foto: Tanjug/Dana Holby via AP

Jedan lovac pronašao je 30. oktobra zaštitnički nastrojenu Fini pored tela vlasnika u planinama San Huan, jugozapadno od Kolorada.

Fini je izgubila skoro polovinu svoje težine i rebra su joj se videla, piše Glas Amerike.

Foto: Tanjug/Dana Holby via AP

Nekoliko nedelja kasnije, supruga preminulog planinara, Dejna Holbi, rekla je da se Fini oseća dobro, da je povratila skoro pola svoje težine i da je njena snaga maltene na istom nivou kao i ranije.

Fini ima povredu njuške koja joj može ostaviti ožiljak.

PROČITAJTE JOŠ:

„Stara je tri godine, jako je privržena, ne ispušta me iz vida. Prestala je da jede mnogo, u početku nije mogla da se zasiti, tražila je hranu u svako doba dana i noći“, rekla je supruga preminulog planinara.

Ona dodaje da je priča o preživljavanju 10 nedelja u planinama učinila Fini slavnom.

Foto: Tanjug/Dana Holby via AP

„Ona mi je velika uteha i sjajno društvo kada idem na planinarenje, nekad pređemo i do 8 kilometara dnevno. Znam da je bila sa Ričom do samog kraja i to mi je uteha. Ne znam kako je uspela, ali bila je tamo kada mu je bila potrebna“, kaže supruga preminulog planinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar