Foto: TANJUG/AP Photo/Hassan Eslaiah

Slomljena kolevka za bebe ispred spaljene kuće. Leševi razbacani po ulicama. Vreće za tela poređane na obližnjem terenu za košarku. Zadah smrti se širi svuda.

Pre samo nekoliko dana ovo je bio uspavani, pitoreskni kibuc Kfar Aza, izraelska poljoprivredna zajednica od 750 ljudi, od kojih je mnogo porodica sa malom decom. Sada je postala kosturnica, pošto su Hamasovi napadači upali iz Pojasa Gaze u subotu i napravili pustoš u selu.

Iskusni izraelski vojnik bio je vidno potresen dok su njegovi vojnici išli od vrata do vrata, kako bi pokupili leševe stanovnika kibuca iz njihovih domova.

“Ovo nije rat, nije bojno polje. Ovo je masakr”, kazao je Veruv.

Foto: TANJUG/AP Photo/Hassan EslaiahKfar Aza, samo tri kilometra od Pojasa Gaze, bio je među zajednicama koje su se našle na meti najvećeg udara militantnog pokreta Hamasa na jugu Izraela. U ovim napadima 7. oktobra ubijeno je najmanje 1.000 ljudi, većinom civila koji su usmrćeni u kućama, na ulicama, tokom muzičkog festivala.

PROČITAJTE JOŠ:

U napadu izraelske vojske na Gazu koji je usledio, ubijeno je najmanje 830 ljudi, saopštili su palestinski zvaničnici.

Avidor Švarcman, jedan od preživelih u napadu na kibuc Kfar Aza, rekao je da se zajedno sa suprugom i jednogodišnjom ćerkom sakrio u sigurnu sobu u njihovoj kući i da su tu proveli 20 sati, pre nego što su ih oslobodili izraelski vojnici.

Kada su izašli iz sigurne sobe, zatekli su scene kao u “samom paklu”.

“Svuda su bila tela. Mrtvi ljudi na sve strane”, naveo je 38-godišnjak. “Videli smo kako je naš mali deo raja potpuno spaljen – sve je izgorelo, krv je bila na sve strane”.

BONUS VIDEO: Andrej Ivanji: Hamas kao da je znao koliko će brutalan biti odgovor Izraela i možda već imaju scenario napisan do kraja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar