Foto: Twitter

Ruske snage su juče oko podneva ispalile balističku raketu na zgradu pozorišta koja se nalazi u samom centru ukrajinskog grada Černigova. Ubili su sedam ljudi, a ranili 144.

Među ubijenima je i šestogodišnja devojčica Sofija. Kako je ukrajinsko Ministarstvo odbrane objavilo je da je ona sutra trebalo da krene u prvi razred osnovne škole. O Sofiji je govorio i Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

Naveo je da je Sofila „bila jedino i dugo očekivano dete svojih roditelja, Olge i Aleksandra“.

Dodao je, pozivajući se na informacije koje je podelio porodični prijatelj, da je njena majka završila u bolnici nakon ruskog raketnog napada na Černigov, dok je njen otac ukrajinski veteran u vojsci.

Pročitajte još:

Podsetimo, Rusi su juče raketirali centar Černigova kada su meštani išli u crkvu povodom praznika.

„Ruska raketa je direktno pogodila centar grada u našem Černigovu. Trg, Politehnički univerzitet, pozorište“, objavio je u Telegramu ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, koji boravi u radnoj poseti Švedskoj.

Nedugo nakon napada, potvrđena je informacija da je juče u pozorištu održana izložba dronova. Među gostima su bili i vojni dobrovoljci. Organizatori kažu da su pozvali ljude da potraže sklonište kada se oglasila sirena za vazdušni napad, ali je malo njih izašlo napolje.

BONUS VIDEO Posledice napada na Černigov

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare