Ilustracija Foto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Veliki broj pripadnika policije je trenutno u školi u Hamburgu. Prema nezvaničnim saznanjima, jedan ili dvojica mladića su navodno donela pištolj u školu, a onda su pretili nastavniku. Policija trenutno traga za njima.

Policija je oko 11 sati objavila na društvenoj mreži X (bivši Tviter) da su hitne službe na licu mesta i da će preduzeti početne mere.

Učenik (16) u školi za RTL kaže da je stiglo upozorenje da su u školi neopoznati ljudi sa oružjem.

„Ovde ima toliko policajaca“, opisuje učenik situaciju.

On je još uvek u zgradi i kaže da je za sada dobro, prenosi RTL.

“Naš učitelj pokušava da nam skrene pažnju i želi da razgovaramo o nečem drugom“, kaže za RTL. Šesnaestogodišnjak takođe održava kontakt sa drugim razredima preko WhatsApp-a. Učenici jedni drugima šalju fotografije i video zapise.

Da bi sebi odvukli pažnju, neki razredi gledaju filmove.

Velika operacija u Hamburgu

Policija opkolila zgradu škole.

„Želimo da otvorite vrata hodnika i dozvolite policiji da pretrese vašu učionicu. Policija će proveriti da li je sve u redu sa vama i onda ćemo ponovo zaključati vrata. Ne želimo da vas evakuišemo iz škole u ​​ovom trenutku“, naveli su policajci.

Međutim, oni do sada nisu stigli da pregledaju sve učionice.

PROČITAJTE JOŠ:

Neki učenici su evakuisani i odvedeni u kancelariju predsednika Rajha Ebert u Osdorfer Landštrase 365 u Hamburgu. Tamo mogu da dođu i roditelji, saopštila je policija.

Portparol policije je rekao da je oko 10.55 stigao dojava iz škole koja govori o nejasnoj situaciji opasnosti.

Za dvoje ljudi, verovatno mladih učenika, navodi se da su doneli vatreno oružje u učionicu, a zatim je ponovo napustili.

Službe hitne pomoći koriste helikopter za potragu za osumnjičenima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar