Foto: dossier.center, Alexei Danichev / Sputnik / Profimedia

Veruje se da ruski predsednik Vladimir Putin poseduje strogo čuvanu rezidenciju u blizini granice između Rusije i Finske, saopštila je istraživačka agencija Dosije centar.

Kako prenosi Moskov tajms, vila je smeštena 30 kilometara od Finske u severozapadnoj ruskoj republici Kareliji. Rezidencija ima „tri moderne kuće na obali zaliva Marjalahti, dva heliodroma, nekoliko pristaništa za jahte, farmu pastramki i farmu sa kravama.

Snimci drona takođe otkrivaju vodopad za koji Dosije centar kaže da je „ukraden“ iz Nacionalnog parka Ladoga Skeries.

Novinari nisu rekli kako su uspeli da snime snimke iz vazduha, napominjući samo da su uspeli da zaobiđu 24-časovno obezbeđenje, obaveštajne službenike i ometanje signala bespilotnih letelica kako bi napravili video izveštaj, koji podseća na antikorupcijske istrage u Putinovog kritičara Alekseja Navaljnija.

Pročitajte još...

Meštani kažu da Putin posećuje imanje najmanje jednom godišnje. Oni kažu da su bliski saradnici ruskog lidera naredili izgradnju tajne rezidencije, koja je počela pre više od 10 godina.

Rezidencija je deo „mreže kompanija koje se bave predsednikovim rekreacijskim aktivnostima i koje su odgovorne za njegovu nekretninu“, navodi se u Dosijeu.

Susedna rezidencija je u vlasništvu bivšeg vlasnika fudbalskog kluba Čelsi, Romana Abramoviča.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar